Ulfborg-bankrøver anholdt

Torsdag klokken 12.45 anholdte politi den 19-årige mand, der onsdag eftermiddag røvede Ringkjøbing Landbobank.

070911_5Roeveru_0.jpg

Mindre end et døgn efter røveriet i Ringkjøbing Landbobank i Ulfborg anholdt politiet i dag røveren. Politiet har fået mange henvendelser fra borgerne omkring bankrøveriet i Ringkjøbing Landbobank. Og netop henvendelserne har haft afgørende betydning for efterforskningen.

- Den 19-årige mand havde pengene på sig, da vi anholdte ham, og han har også tilstået røveriet, så vi er helt sikker på, at det er den rigtige mand, forklarer efterforskningsleder Gert Østergård.

Den 19-årige mand er kendt af politiet, men ikke for alvorlig kriminalitet. Han vil blive afhørt af politiet i dag og fremstillet i grundlovsforhør i morgen.

Lettelse i banken

Filialdirektøren i Landbobanken i Ulfborg var den første, der af politiet fik nyheden om anholdelsen.

- Vi er rigtig glade og lettede. Det betyder rigtig meget for os, at politiet nu har fået fat i manden, fortæller Niels Kjær Hansen, der er afdelingschef i Ringkjøbing Landbobank.

Banken udlovede i går en dusør på 25.000 kroner for oplysninger, der kunne føre til opklaringen af røveriet. Banken skal nu i samarbejde med politiet finde ud af, om der er en eller flere, der skal have dusøren.

- Vi udlovede dusøren i håb om at få flere tips, og nu udbetaler vi den med glæde, forklarer Niels Kjær Hansen.

Personalet i banken har været meget påvirket af det grove røveri, hvor røveren truede med en kniv. Alle medarbejderne er blevet tilbudt psykologhjælp.

Se efterforskningsleder Gert Østergård fortælle om anholdelsen herunder:

3:12