Uheldige rambuktyve i Viborg

Tre gerningsmænd måtte i nat flygte fra en guldsmedeforretning i Viborg, da de blev overrasket af vidner og en røgkanon.

10-03-09rambuk.jpg

En ellers nøje udtænkt plan om et rambuktyveri mod guldsmedeforretningen Salman's Guldsmedie i Store Sct. Mikkelsgade i Viborg i nat, blev noget af en fuser for tre gerningsmænd.

Kl. 3.20 i nat kørte de tre en stjålet bil fra Viborg ind i guldsmedeforretningen. En anden bil, stjålet fra Hirtshals, holdt klar som flugtbil. Gerningsmændende havde også sikret sig mod efterfølgelse fra politiet ved at sprede partisansøm ud ved forretningen.

Blev overrasket af vidner og røgkanon

Men politiet blev straks alarmeret, både fra alarmen i forretningen og fra vidner i nærheden, som hørte braget fra den store butiksrude, der blev knust. En patrulje i nærheden skyndte sig til stedet. Og gerningsmændene blev tilsyneladende overrasket af råb fra de selvsamme vidner, samt af forretningens røgkanon. I hvert fald tog de benene på nakken, men da var politiet allerede kommet til stedet.

Den ene gerningsmand sprang over et plankeværk og løb ind i en baggård. Her fandt politiets hunde ham kort efter. Manden, som er 18 år og fra Hirtshals, er kendt af politiet i forvejen, og blev varetægtsfængslet frem til 2. april efter et grundlovsforhør ved retten i Viborg i dag. Det lykkedes hans to medgerningsmænd at flygte.

Hør interview med John Steffensen, leder af Nærpolitiet i Viborg:

0:12