Ugen begynder grå og våd men slutter tør og solrig

Ugen bliver mere tør og solrig, efterhånden som vi bevæger os længere hen mod weekenden, vurderer DMI.

Vejret bliver blandet denne uge. Der er både skyer og regn på menuen, men torsdag og fredag tørvejr og nogen sol.
Vejret bliver blandet denne uge. Der er både skyer og regn på menuen, men torsdag og fredag tørvejr og nogen sol.
Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Ugen starter skyet og med byger, men når vi når hen til torsdag og fredag, kan vi se frem til tørvejr og nogen sol.

Sådan lyder opsummeringen af den kommende uges vejr fra vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) Janne Hansen tidligt mandag morgen.

- I dag starter vi ud med lidt sol. I Nordjylland kan de faktisk få nogen sol. Men efterhånden bliver det skyet, og i løbet af eftermiddagen kommer der regn sydfra. Regnen vil ligge over os hele aftenen, og først i nat vil det begynde at klare op, siger hun.

Dagtemperaturerne mandag vil ligge på omkring ti grader, og vinden bliver frisk fra syd.

- Tirsdag starter egentlig pænt ud med sol de fleste steder, men der kan også komme nogle byger især i Jylland. Dagtemperaturerne holder sig på omkring ti grader, fortæller Janne Hansen.

Også onsdag starter ifølge meteorologens prognoser som en pæn dag, men så kommer en ny front ind over landet.

- Den skal passere nord om, før den går lidt i opløsning. Det vil sige, at det er den nordlige del af Jylland, der bliver ramt, før den breder sig ind over resten af landet.

- Nordjylland vil altså få noget regn i løbet af eftermiddagen, før det breder sig til resten af landet. Temperaturerne vil ligge på mellem 10 og 12 grader, siger hun.

Torsdag og fredag kommer der et højtryk ind over landet.

- Torsdag har vi en frontzone, der ligger over den østlige del af landet først på dagen. Men det klare op, så vi efterhånden får lidt eller nogen sol i hele landet. Der vil kun være byger over den østlige del af landet først på dagen, siger Janne Hansen.

Dagtemperaturerne torsdag vil svinge mellem syv og ti grader. Fredag bliver en tørvejrsdag med nogen sol og temperaturer mellem syv og ti grader.