Uforsigtig omgang med ild gav bøder

Politiet skærper indsatsen overfor folk, som er uforsigtige i deres omgang med ild.

brandslange.jpg

En mand i Ferring kan se frem til en bøde på op til 2000 kroner. Søndag eftermiddag var han i gang med at brænde plante-materiale af på sin mark, hvor ilden løb løbsk. Flammerne antændte en lade, som brændte ned, før det lokale brandvæsen nåede at redde den. Vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi, Bjarne Askholm, oplyser, at manden vil blive sigtet for overtrædelse af barndlovgivningen.

Også i Nørre Felding kan en mand se frem til en bøde. Da han søndag formiddag ville afbrænde grene og haveaffald kom flammerne ud af krontrol, og et areal på 75 x 150 meter blev i førlge politiet svedet af.

Vagtchef Bjarne Askholm fortæller, at der igen i dag har været flere naturbrande i landsdelen. Syv i alt. Blandt andet er 200 kvadratmeter skov ved Vinderup blevet brændt af.

Politiet har været i kontakt med flere kommuner i landsdelen, men man har endnu ikke fundet det nødvendigt at udstede et total-forbud mod afbrænding.

- Vores opfordring er ikke desto mindre, at folk skal undlade at tænde ild. Brug kompostbunken eller genbrugspladsen, hvis haveaffaldet hober sig op, lyder rådet fra vagtchef Bjarne Askholm.