UFO-forening: Alle observationer kan forklares

Siden 1957 er der indberettet 15.000 UFO-oplevelser på dansk jord. Men ingen af dem tyder på, at der er tale om rumvæsner.

En kvinder fra Sønder Felding har her fanget det, hun mener er en ufo. Det er dog bare en vanddråbe, mener ekspert.
En kvinder fra Sønder Felding har her fanget det, hun mener er en ufo. Det er dog bare en vanddråbe, mener ekspert.
Foto: Agnethe Rønbæk

Hos Skandinavisk UFO Information tager de løbende imod indberetninger fra danskere, der har set en UFO – et uidentificeret flyvende objekt.

Men i foreningen er de med årene blevet mere og mere skeptiske overfor, om der har været tale om rumvæsner.

- For efterhånden har vi undersøgt så mange mystiske sager, hvor vi har kunnet finde en forklaring. Vi har faktisk ikke et eneste entydigt bevis på, at der har været besøg udefra. Der har været en forklaring på det hele, forklarer Kim Møller Hansen fra Skandinavisk UFO Information.

Siden foreningen blev dannet i 1957 har danskerne indsendt omkring 15.000 indberetninger om såkaldte UFO-oplevelser. Men langt de fleste indberetninger kan forklares. 

- Når der kommer end indberetning, tjekker vi, om det er noget, vi kan forklare. Har vi set noget lignende før? Vi er efterhånden blevet så erfarne, at vi hurtig kan afgøre, om der er tale om et fly, månen eller noget tredje, forklarer Kim Møller Hansen og uddyber:

- Men hvis vi ikke umiddelbart kan afgøre det, så undersøger vi, om der har været nogen astronomiske fænomener på himlen, eller der har været flyveøvelse i området. Oftest ender det med en helt jordnær forklaring.

Afviser UFO over Sønder Felding

I løbet af 2017 har foreningen indtil nu modtaget 77 indberetninger om UFO’er.

Mandag fangede en kvinde fra Sønder Felding nogle billeder af det, hun mener er en UFO. Men TV MIDTVETS har vist billederne til Skandinavisk UFO Informations fotoekspert, og han er ikke i tvivl:

- Jeg er fuldstændig sikker på, at der ikke er tale om en UFO. Der har siddet en vanddråbe på den rude, som billedet er taget ud gennem, og den virker som en linse. Man kan fx tydeligt se, at der noget hvidt i højre side af dråben. Det er fordi, den giver en omvendt refleksion af det, der er på resten af billedet – det er altså refleksionen fra den hvide kirke, man kan se, lyder det fra Ole Henningsen.

Siden han blev en del af foreningen, har han undersøgt omkring 700 billeder fra undrende danskere.

- Jeg kan godt forstå, at hun har studset over det, hun ser. Men hun ville jo også have bemærket objektet med sit blotte øje, hvis det faktisk havde været der i virkeligheden, slutter Ole Henningsen.

Har du selv observeret et objekt på himlen, kan du indsende dit billede eller fortælle om din oplevelse til Skandinavisk UFO Information på hjemmesiden www.sufoi.dk.