Uenighed om partistøtte i landbruget

De midt- og vestjyske landboforeninger er splittede omkring, hvorvidt de vil give penge til de politiske partier.

Mejetaersker.jpg

Et forslag fra Landbrug og Fødevarer om at afsætte tre millioner kroner til politiske partier splitter de midt- og vestjyske landboforeninger.

Blandt dem, der synes, det er en god idé, er Lemvigegnens Landboforening og Holstebro-Struer Landboforening.

- Vi er den eneste erhvervsorganisation i Danmark, der ikke giver økonomisk støtte til det politiske arbejde, det synes vi er på tide nu, siger formanden, Kristian Gade.

Kristian Gade understreger samtidig, at skulle der være nogle, der ikke vil støtte de politiske partier i foreningen, kan de sige fra.

Hos Vestjysk Landboforening og Landbo Limfjord er holdningen en anden. På et bestyrelsesmøde i denne uge tog det kun fem minutter for Landbo Limfjord at sige nej til økonomisk støtte til partierne.

- Vores medlemmer er ikke medlem af Landbo Limfjord for at støtte et politisk parti. Det er op til hver enkelt landmand, om han eller hun vil støtte et parti, og i givet fald, hvilket parti det så vil være, siger formanden, Claus Clausen. 

I år har fagbevægelsen genoptaget sin partistøtte til den røde blok, og folketingsmedlem for Venstre Jens Kirk mener, at penge på den måde i politik er en uundgåelig udvikling.

- Det er en udvikling, vi ikke kan bremse. Og vi må sige, at der er behov for at nogle støtter den borgerlige fløj, når fagbevægelsen så markant støtter den socialistiske, og her må landmændene også tage deres ansvar, siger Jens Kirk.