UEFA straffer FC Midtjylland

UEFA slår hårdt ned på, at FCM-fans på tribunen skulle have chikaneret Southampton-fans i kvalifikationen. UEFA reducerer nu kapaciteten med 1500 tilskuere til den kommende kampe på torsdag, mens de også giver FCM en bøde på 60.000 kroner.

141101_FCM_fans.1.jpg

FC Midtjylland bliver straffet af UEFA for at have diskrimineret udebanetilskuerne til UEFA-kvalifikationskampen mod Southampton.

UEFA havde en observatør på plads på stadion, som har observeret, at en gruppe af FCM-fansene på et tidspunkt råbte 'faggot' (bøsse, red.) efter en Southampton-spiller.

Samtidig har observatøren set, at fansene i en periode under kampen har stået op på en af tribunerne, og det er et brudt på UEFAs reglement, som kategoriserer det som en sikkerhedsrisiko.

- UEFA har en nul-tolerancepolitik, når det kommer til racistiske, sexistiske eller diskriminerende tilråb, og den støtter vi 100 procent. Man skal som fodboldspiller på vores stadion ikke risikere chikane på grund af etnicitet, køn eller religion. Derfor er det også i orden, at vi får en straf. Men vi mener nu ikke, at en begrænsning af kapaciteten på 1500 pladser på et stadion med en samlet kapacitet på 9500 helt står mål med forseelsen, siger Hans Krabbe, kommunikationsdirektør i FC Midtjylland på deres hjemmeside.

Ud over en bøde på 60.000 kroner mister FCM billetindtægter for de 1500 billetter, de ikke mål sælge til kampen på torsdag mod Legia Warzava. I alt kan de potentielt miste 450.000 kroner ved et udsolgt stadion.

FC Midtjylland har appelleret dommen, men den appel afviste UEFA.

- Der er ingen tvivl om, at UEFA har hjemmel til at sanktionere os. Vi mente ellers, at kampen mod Southampton blev afviklet stort set pletfrit. Men vi må erkende, at kravene i forbindelse med afviklingen af UEFA-opgør på det her niveau stiller markant skrappere krav til både klub og tilhængere, end vi er vant til. Og det retter vi ind efter frem mod gruppespils-kampene i Europa League, siger Hans Krabbe.