Udviste demonstrerer mod Kærshovedgård

Udviste asylansøgere fra udrejsecenter Sjælsmark demonstrerer mod at skulle flyttes til Kærshovedgård ved Ikast.

Kærshovedgård

En gruppe udviste asylansøgere, der for tiden bor på udrejsecenter Sjælsmark, demonstrerer idag mod, at regeringen har besluttet, at de skal flyttes til det tidligere fængsel Kærshovedgård ved Ikast, det skriver Modkraft.dk

23-årige Warda Suleiman er flygtede til Danmark fra Somalia i 2012. Hun har ikke fået ophold og bor derfor i udrejsecenter Sjælsmark nord for København indtil hun kan sendes ud af landet igen.

Tirsdag er hun en af folkene bag en demonstration imod regeringens plan om at flytte de udviste asylansøgere til Ikast. 

- Jeg troede ikke, det kunne bliver værre end Sjælsmark, med det er et gammelt fængsel, de har lavet om til asylcenter. Der går kun én bus om dagen derfra. Vi er jo mennesker, vi vil ikke isoleres. Derfor demonstrerer vi, siger Warda Suleimann til Modkraft.dk.

Støjbergs plan

Da regeringen løftede sløret for planen med det tidligere fængsel Kærhovedgård, sagde Inger Støjberg til TV MIDTVEST, at netop placeringen i Ikast var en af grundene til, at hun ville rykke udrejsecenteret væk fra de større byer.

- Hvis man skal rejse ud af Danmark eller er her på tålt ophold, er det jo ikke meningen, at man skal kunne have et nogenlunde almindeligt familieliv, for eksempel i København, sagde hun.

Demonstranterne vil gå fra udrejsecenteret til sandholmlejren, der ligger godt to kiometer derfra.