Udvisningsdømt frikirkepræst anker dom

En sag om seksuelle krænkelser af unge skal nu for landsretten.

Den 30-årige tidligere frikirkepræst anker nu sin dom.
Den 30-årige tidligere frikirkepræst anker nu sin dom.

Tre et halvt års fængsel, erstatningskrav og udvisning af Danmark.

Sådan lød dommen mod en tidligere frikirkepræst i Byens Kirke i Silkeborg, Christian Laursen Raburn, da han den 6. marts fik sin dom for en serie af seksuelle krænkelser mod otte unge under 18 år.

Den dom anker han nu til frikendelse, bekræfter de otte ofres advokat Karen Marie Jespersen.

At han anker den til frifindelse betyder, at hele sagen skal gå om, og landsretten nu skal tage stilling til både skyldsspørgsmålet og strafudmålingen. Herunder skal Karen Marie Jespersens klienter, de otte unge mennesker, endnu en gang vidne.

- Sådan er vores retssystem. Jeg tænker, mine klienter gerne ville have undgået en omgang til, men nu lever vi i et retssamfund, og sådan er det, siger hun.

Her lå Byens Kirke. Frikirken ejer ikke længere bygningerne.
Her lå Byens Kirke. Frikirken ejer ikke længere bygningerne.
Foto: Richard Gaarn Svendsen TV MIDTVEST

Seksuelle krænkelser

Christian Laursen Raburn har under sagen erkendt at have haft et seksuelt forhold til flere af de unge, der alle var mellem 15 og 18 år på tidspunktet. Han har i retten forklaret, at der var en "udfordringskultur" i frikirken, hvor han og de unge udfordrede hinanden til at gøre grænseoverskridende ting. 

Selv om den 30-årige erkendte de fleste forhold i anklageskriftet, har han nægtet sig skyldig i anklagen om, at han skulle have brugt sin stilling til at udøve magt over de unge. Han har forklaret, at der var ligeværdighed i forholdene, og at ingen blev tvunget til noget. 

Sagen skal nu for landsretten.