Udviklingsprojekt i fare

Naturstyrelsen forsøger at sætte en stopper for et stort udviklingsprojekt i Skive. De planlagte byggerier ligger for tæt på vandet.

04062015skivevand.jpg

Selvom der allerede ligger flere bygninger tæt ved fjorden og åen i Skive, vil Naturstyrelsen ikke give tilladelse til at bygge nyt lige i nærheden. De planlagte byggerier er en del af et stort udviklingsprojekt i Skive.

- Jeg synes det er absurd, at vi ikke kan få lov. Hvordan skal vi lokke nye beboere til, hvis vi ikke må gøre byen mere attraktiv,? spørger byens borgmester, Peder Christian Kirkegaard (V).

Stort udviklingsprojekt

I sidste uge præsenterede Skive en omfattende plan, der skal gøre byen mere attraktiv at bo i. Det verdenskendte arkitektfirma Bjarke Ingels Group er hyret til at komme med gode bud, og firmaet mener at Skive kan gøres mere attraktiv ved at bygge boliger, kontorer og forretninger ved åen.

- Det vil være en skam ikke at vende tingene på hovedet og henvende byen til åen. Sådan sagde Jakob Sand, der er arkitekt ved Bjarke Ingels Group, til TV MIDTVEST den 28. maj.

Klager til Naturstyrelsen

Nogle af områderne, hvor der er lagt op til at bygge nyt, er kategoriseret som landområde, og det er disse steder, Naturstyrelsen vil forhindre nybyggeri. Også selvom der i forvejen er bygninger i nærheden. 

- Er der ikke et hensyn til naturen? Jo, men i bymæssig bebyggelse er det forunderligt, at man ikke må bygge, siger Peder Christian Kirkegaard (V).

Skives borgmester har nu taget kontakt til Naturstyrelsen. Styrelsen ønsker ikke at udtale sig til TV MIDTVEST.

2:14
Det store Bjarke Ingels Group-projekt i Skive møder nu modstand. Naturstyrelsen vil nedlægge veto.