Udvidelsesplaner i Hanstholm lever

Planerne om den storstilede udvidelse af Hanstholm Havn fortsætter.

Drømmen om at Hanstolm Havn i 2020 skal være tre gange så stor som i dag var ellers ved at blive skyllet væk, da det viste sig, at det billigste tilbud var flere hundrede millioner kroner dyrere end det, som havnens bestyrelse havde regnet med.

Regnefejl på 80 mio.

Men efter at have gennemgået tilbuddene, har bestyrelsen fundet ud af, at tilbudsgivernes risikodækning var sat alt for højt i forhold til normen. En anden årsag til, at tilbuddene lå over den udmeldte ramme, er en regnefejl hos rådgiverfirmaet Grontmij på 80 millioner kroner. Havnebestyrelsen har dog valgt at fortsætte samarbejdet med Grontmij og vil nu sætte en ny udbudsrunde i gang.

- Det er vores opfattelse, at vi i et nyt udbud baseret på en ny prækvalifikation og forhandling forventes at kunne reducere blandt andet risikoafdækningen markant. Der er mange knapper, der kan skrues på, og alene en ændring af bestemmelserne for dagbøder ved forsinkelser vil forventeligt kunne trække prisen betydeligt ned, siger bestyrelsesformand for Hanstholm Havn, Poul Arne Jensen.

 

Havnedirektør Birgitte Juhl forventer, at den nye udbudsrunde gennemføres hen over sommeren 2014, og det er ambitionen, at selve anlægsarbejdet kan indledes i 2015.