Udskyder beslutning om nudiststrand

Beslutningen om, hvad der skal ske med nudiststranden ved Vedersø, er udskudt til næste år. Det besluttede Teknik- og Miljøudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune tidligere i dag.

20140430-Vedersoe.jpg

Nudiststranden i Vedersø har den sidste tid givet anledning til så stort et postyr, at politikerne blev tvunget til at tage borgernes høringssvar op til overvejelse.

Kommunen havde kun spurgt Naturstyrelsen om lov til stranden. Men efter modstanden erkendte kommunen, at det var en fejl ikke at sende sagen i offentlig høring også. Og det er altså resultatet af den høring, som udvalget i dag har haft på dagsordenen.

Skæv start

På dagens udvalgsmøde blev for og imod så vendt igen. Dog uden at nå frem til en egentlig beslutning for - eller i mod nudistranden ved Vedersø. Udvalget vurderer, at badesæsonen er ved at gå på hæld, hvorfor det er bedre at vente til næste år med at træffe endelige beslutninger.

- Det er gået for hurtigt med den her sag, og sager, der starter skævt, har det også med at ende skævt. Så nu vil vi have det gjort rigtigt, siger Ole Kamp (V) til TV MIDTVEST.

Undersøge mulighederne

Teknik og Miljøudvalget med Ole Kamp i spidsen hiver altså i første omgang i håndbremsen og sparker en beslutning til hjørne. Udvalget har i stedet bedt administrationen om at kigge på, om der skulle være et sted, hvor en naturiststrand er mulig. Dette sted kan dog sagtens vise sig at være i netop Vedersø.

- Udvalget har bedt administrationen om inden næste års badesæson at undersøge, om der kan peges på et velegnet kyst- og tilstødende område i kommunen, der i særlig grad kan udvikles til naturistformål, forklarer udvalgsformand, Ole Kamp (V).