Udsigten fra Oddesundbroen er sikret

Trafikanter på Oddesundbroen slipper også fremover for en afskærmning af banelegemet.

Vestjyske trafikanter med hang til flot udsigt over landskabet kan ånde lettet op. Den planlagte afskærmning af banelegement på Oddesundbroen, som ville reducere udsigten over fjorden, bliver nu droppet. Dermed kan borgerne fortsat nyde det frie udsyn på turen mellem Struer og Thyholm.

Afskærmningen var en del af den igangværende renovering af broen og skulle forhindre fremmedlegemer i at komme ind på skinnerne og forstyrre elektriciteten, som potentielt kunne forstyrre togdriften.

Lokale protester

Skærmen medførte imidlertid stærke reaktioner i lokalområdet, fordi borgerne var kede af at miste udsigten på turen over broen. Derfor besluttede Vejdirektoratet og Banedanmark at undersøge sagen nærmere. Og det resulterer nu i, at skærmen bliver droppet helt, fortæller Iben Maag, Vejdirektoratets projektchef for broer:

- Det har været en lang proces at nå frem til den rigtige løsning, og jeg kan godt forstå, at det har skabt bekymring hos vestjyske trafikanter. Derfor er jeg også glad for, at vi nu, sammen med Banedanmark, kan efterkomme et stærkt ønske fra lokalbefolkningen, for tæller projektchefen.

Lokale forhold afgørende

Flere steder i landet har en afskærmning af banelegemet været nødvendigt for at sikre en stabil togdrift. Behovet afhænger dog af de lokale forhold, forklarer sektionschef i Banedanmark, Anne Nielsen:

- Vores ekstra undersøgelse har vist, at en skærm på Oddesundbroen godt kan undværes, fordi sikringsanlægget det pågældende sted ikke kræver strøm i skinnerne. Det betyder, at anlægget er knap så følsomt for sne, salt og andre fremmedlegemer i sporet. Under andre omstændigheder kunne der være fare for fejl i signalerne på begge sider af broen, men det er altså ikke et problem her, slutter Anne Nielsen i pressemeddelelsen.