Udrykning giver problemer

Hver dag må talrige udrykningskøretøjer rykke hurtigt ud på landelens veje. Ofte handler det om liv og død. Men både politi og redningsberedskaber oplever alt for ofte, at bilister kommer i vejen for udrykningskøretøjerne. Det kniber nemlig for bilisterne med at agere rigtigt, når der er blå blink i bakspejlet. Nu sætter TV/MIDT-VEST fokus på problemet. Se video nederst.

AmbulanceUdryk001.jpg

Politimagasinet 114MIDTVEST sætter mandag den 12. november fokus på udrykning. Kørsel 1, som det hedder i fagsprog, giver udrykningskøretøjer som Falck, Politi og brandvæsen mulighed for at tilsidesætte en række færdselsregler for at kunne kommer hurtigt frem. Men alt for ofte sker det, at andre ting kommer i vejen for udrykningskøretøjerne. Bilisterne på de midt- og vestjyske veje har ofte svært ved at gøre det rigtige, når et hurtigtkørende udrykningskøretøj skal forbi.

114MIDTVEST besøger Nynne Christensen, som for få uger siden var tæt på at miste sin 10-årige datter Frederikke. Datteren havde slog sit hoved og skulle overføres akut fra Regionshospitalet i Herning til Kommunehospitalet i Århus. Besked lød, at hvis ikke Frederikke blev opereret inden 60 minutter, ville hun dø. Trods kraftig regn lykkedes det med nød og næppe at få ambulancen med Frederikke til Århus inden det var for sent. I dag gynger Frederikke videre, og Nynne Christensen er ikke i tvivl om, at den vellykkede overførsel med fuld udrykning reddede datterens liv.

Vi er også taget til Jyllandsringen, hvor Politiet træner i at køre stærkt. Det er med hvinende dæk og voldsomme opbremsninger, når betjentene træner kørefærdighederne. Her er det bare leg, og der køres til grænsen. Men erfaringerne fra kørekurserne er jævnligt i brug, når Politiet skal nå hurtigt frem.

Se med når 114MIDTVEST rykker ud med Falck og Politi og sætter fokus på udrykninger. Det er mandag den 12. oktober 19.30 på TV/MIDT-VEST.