Udrejsecenter: Fængselsbetjente frygter for få ressourcer

Fængselsforbundet frygter, at der følger for få ressourcer med opgaven om at passe på flygtninge i det kommende udrejsecenter Kærshovedgård ved Ikast.

Det åbne fængsel Kærshovedgård skal omdannes til et udrejsecenter for personer, der har fået afslag på asyl eller er på tålt ophold. Det bekymrer Fængselsforbundet, der dog står klar til at løse opgaven.
    
Kærshovedgård skal udvides og planen er, at op til 600 personer skal indkvarteres på centret. Samtidig lukker stedet som åbent fængsel. Det vil dog fortsat være fængselsbetjente, der håndterer de indkvarterede.
    
- Principielt må man ikke sætte fængselsbetjente til at passe på mennesker, der ikke er frihedsberøvede, men vi finder nok en aftale, siger formand for Fængselsforbundet Kim Østerbye til ritzau og fortsætter:
    
- For selvfølgelig hjælper vi til, når Danmark står over for sådan en krise. Det ville være mærkeligt andet.
    
Han er dog bekymret for, at der ikke følger ressourcer med den nye opgave.
    
- Vi mangler personale i forvejen. Så hvis dette her skal lykkes, så skal der betales ved kasse et, siger Kim Østerbye.
    
Kunne I forestille jer, at I ikke fik ekstra ressourcer?
    
- Ja! Finansministeriet er ikke sådan at spille kort med. Men vi vil ikke være med til, at der skal spares på personalet for at løfte en opgave, der ikke bør ligge hos Kriminalforsorgen. Så må de betale for det. Vores budget er presset nok i forvejen, siger Kim Østerbye til ritzau.

De ansatte på Kærshovedgaard har de seneste uger flere gange klaget over integrationsminister Inger Støjbergs (V) håndtering af sagen. Inden medarbejderne var orienteret, meldte hun på et pressemøde ud, at fængslet skulle laves om til asylcenter fra 1. december. Så blev det december, uden at de hørte mere. Nu har de så endelig fået klar besked.