Udlandet vil lære af Region Midtjylland

Socialområdet i Region Midtjylland er en stor inspiration i en række lande. To af regionens specialområder er derfor inviteret til flere konferencer.

160211RegionMidtjylland.jpg

Specialområde Autismes områdeleder i Region Midtjylland Lars Aarup skal sammen med faglig leder Dorthe Jensen til USA, hvor de på en konference skal dele ud af deres erfaringer og faglige inputs med at bygge specialdesignede boliger til ældre med autisme. Det skriver Region Midtjylland i en pressemeddelelse. Regionen glæder sig over, at udlandet har fået øjnene op for deres arbejde.

- Interessen fra udlandet viser, at Region Midtjylland er i førertrøjen inden for det sociale område, og at vores specialområder besidder en helt unik viden og ekspertise, siger Henrik Gottlieb Hansen, formand for det rådgivende udvalg for psykiatri- og socialområdet.

Også i Holland og Schweiz er der bud efter dansk viden. Fra Specialområde Kriminalitetstruede og Dømte Børn og Unge er områdeleder Lars Emil Andersen og daglig leder Birte Rosendal blevet inviteret til at tale ved en konference i Holland. Opmærksomheden omkring Region Midtjylland er ikke tilfældig, mener Henrik Gottlieb Hansen.

- At vi nyder den anseelse skyldes ikke mindst, at vi har nogle fagligt dygtige medarbejdere, der knokler for at udvikle området til gavn for de borgere, som de støtter i det daglige.