Udlændinge skal ud i lokale foreninger

Flere asylansøgere og flygtninge skal bringes ud i foreningslivet. Sådan lyder et nyt projekt, som DGI har fremlagt for Region Nordjylland.

091015flygtninge2.jpg

Sport og aktiviteter skal være med til at nedbringe barrier mellem danskere og udlændinge. Der skal etableres et netværk mellem lokale foreninger, så de i samarbejde kan arrangere arrangementer og aktiviteter for asylansøgere og flygtninge. Det lægger DGI op til i et projekt til Region Nordjylland, der skal bringe flere flygtning og asylansøgere ind i lokale idrætsklubber, skriver DR Nordjylland.

I Frøstrup Hannæs IF, der ligger mellem Thisted og Fjerritslev har man allerede gjort sig tanker om, hvordan man asylbørn og indvandrere kan bringes ind i foreningslivet. Til sommer vil foreningen afholde en fodboldskole for 100 asylbørn.

- Foreningslivet er noget ganske unikt og meget dansk, fordi det er interessen for at skabe noget sammen og gøre noget for andre, der driver værket. Ved at spille fodbold hos os får børnene muligheden for at skabe et socialt netværk, som rækker ud over asylcentret, siger Gert Pedersen, formand for Frøstrup Hannæs IF til DR Nordjylland.

DGU Inklusion håber på, at det projektet på sigt vil få folk – i form af instruktører, trænere og medlemer ind i foreningslivet.

Projektet bliver i første omgang testet i Nordjylland.