Udkanstdanmark mangler ledere

Èn ud af tre ledere i Danmarks 16 udkantskommuner er over 55 år. De yngre arvtagere er svære at lokke til yderområderne.(Foto: Colourbox)

140619_UdkantsdanmarkCOLOURBOX..jpg

Haves: Udkantsområde med skøn natur. Ønskes: Ledere.

Sådan kunne overskriften på en fremtidig kontaktannonce fra udkantsdanmark lyde.

Èn ud af tre ledere i Danmarks 16 udkantskommuner er i dag over 55 år. Det betyder, at der indenfor nogle år skal nye kræfter til. Men dét kan vise sig at blive svært, lyder det fra eksperter.

Intet ekstraordinært at tilbyde

- Det hænger sammen med, at koncentrationen af de interessante job er i store byer, og samtidig har mange en kæreste eller ægtefælle, som også vil have et interessant job, og derfor skal der ekstraordinært meget til for at flytte. Sandsynligheden for, at du finder noget ekstraordinært ud over den gode natur i udkantsområderne er mindre, forklarer Svend Askær, der er formand for Lederne, til Jyllands-Posten.

Lav ledighed blandt lederne

Når de nuværende topledere går på pension, så forværres muligheden for at finde en afløser yderligere af, at ledigheden blandt lederne i dag er meget lav.

- Jo bedre arbejdsmarkedet er, jo mindre behøver man at flytte efter det, så det bliver ikke et mindre problem for udkantskommunerne, siger Svend Askær.

2:29
Der er udsigt til mangel på ledere i Danmarks 16 udkantskommuner. Slagteriet Tican og Thise Mejeri erkender problemet.