Udgav sig for at være politibetjent: Gik efter CPR og NemID

To personer blev onsdag kontaktet af én, der udgav sig for at være politi. Et skærpende svindelnummer, siger det rigtige politi.

Politirygmærke
Foto: Flemming Christensen

Onsdag oplevede to midtjyder at blive kontaktet af en person, der udgav sig for at være politibetjent. Det oplyser politikommissær Kjeld Nedergaard fra Lokalpolitiet i Herning.

- Vi har jo masser af svindlere, der siger, de er fra banken, og skal have udleveret oplysninger. Men det er skærpende, at man udgiver sig for at være en myndighedsperson, som man burde have tiltro til, siger han.

Første episode sker i Ikast, hvor en person bliver kontaktet på Facebook, hvor han bliver bedt om at udlevere CPR-nummer. Heldigvis afviser han og skriver, at politiet kan komme fysisk, hvis de skal bruge hans CPR-nummer. Herefter stopper korrespondancen.

Andet tilfælde sker onsdag aften, hvor en herningenser bliver ringet op og bedt om at sende et billede af sit NemID til en mail, der giver sig ud for at tilhøre Københavns Politi. Heller ikke her har gerningsmanden held af sit foretagende.

- Det er et forsøg på bedrageri, og det ryger op til Central Efterforskning, afslutter Kjeld Nedergaard. 

Det hører til sjældenhederne, at Midt- og Vestjyllands Politis navn misbruges til svindel.