Udenlandske læger redder landsdelens sygehuse

De midt- og vestjyske hospitaler nyder godt af udenlandske læger som gerne vil arbejde i Danmark. Næsten en femtedel er udenlandske læger.

Hospitals-stue.jpg

De midt- og vestjyske hospitaler ville have svært ved at fungere, hvis ikke de fik hjælp fra udenlandske læger. Det viser en personaleredegørelse som Dagbladet Holstebro-Struer har fået indsigt i. 

Antallet af yngre udenlandske læger i Region Midtjylland var i marts i år 505 ud af i alt 2.756. Det svarer til 18,3 procent. Hos overlægerne var antallet 232 ud af 1.689. Det svarer til 13,7 procent. 

- Kunne vi drive et sundhedsvæsen uden? Ikke det sundhedsvæsen, som vi kender i dag, siger Jens Friis Bak, cheflæge i Hospitalsenheden Vest til Dagbladet Holstebro-Struer. 

Derfor er han glad for de mange udenlandske læger, som kommer til landsdelen for at arbejde. Han mener ikke, at det er et udtryk for en dårligere behandling. 

- Det faglige niveau fejler bestemt intet, men der kan selvfølgelig være nogle sproglige udfordringer, siger Jens Friis Bak og uddyber, at alle udenlandske læger bliver sendt på sprogskole, inden de får lov at arbejde på hospitalerne. 

Cheflægen er overbevist om, at det nye øgede optag på lægeuddannelserne vil lette rekrutteringen af danske læger i fremtiden.

Hospitalsenheden Vest dækker regionshospitalerne i Holstebro og Herning.