Uddannelsescenter dømt for diskrimination

Uddannelsescenter Holstebro skal betale erstatning til en tidligere elev med muslimsk baggrund for at presse hende til at spise svinekød.

uch.jpg

Uddannelsescenter Holstebro skal betale 40.000 kroner i erstatning til en tidligere elev på skolen. Det slog byretten i Holstebro fast tirsdag eftermiddag.

Den muslimske kvinde studerede på skolens ernæringsassistentuddannelse. Her nægtede hun at spise svinekød, fordi det strider imod hendes religion.

- Vi har handlet i elevens bedste interesse for at skaffe eleven den bedste uddannelse. At byretten så siger, at vi har trådt en uskyldig pige over tæerne, det er jeg utrolig ked af, siger direktør for Uddannelsescenter Holstebro, Svend Ørgaard.

Byretten halverede straffen

Kort efter episoden droppede eleven ud og meldte skolen til ligebehandlingsnævnet for at have presset hende til at smage på kødet.

Uddannelsescentret vil derfor ikke længere påvirke elever til at smage på maden, selvom direktør Svend Ørgaard mener, at det vil forringe kvaliteten af uddannelsen.

Ligebehandlingsnævnet krævede i første omgang 75.000 til pigen, men byretten besluttede tirsdag at skolen i stedet skal betale 40.000 kroner i erstatning.