Udbrændt vindmølle i Østerild nedlagt med sprængstoffer

Efterforskningen af årsag til møllebrand i fortsætter - men nu på jorden

Den voldsomme brand i toppen af den 140 meter store Vestas-havvindmølle i testcentret i Østerild 4. august er stadig uopklaret, men efterforskningen af årsagen kan nu fortsætte på jorden.

I aftes blev møllen "lagt ned" ved ved hjælp af sprængstoffer placeret ved fundamentet. Det oplyser kommunikationschef Michael Morris fra Vestas.

Vellykket operation

- Det var en vellykket operation, hvor en række mindre sprængladninger blev aktiveret. Møllen lagde sig ned, som vi havde regnet med, og vi kan nu komme i gang med at undersøge den udbrændte turbine, fortæller Michael Morris til TV MIDTVEST.

I følge kommunikationschefen var vejret en afgørende faktor for sprængningen, som blev udført efter de lokale myndigheder var blev grundig orienteret.

Beboere i området har efterfølgende kritiseret, at Vestas ikke havde informeret bredt om anvendelsen af sprængstoffer, og det beklager Michael Morris på virksomhedens vegne.

Unødig bekymring 

- Hvis vi har udsat nogen for unødig bekymring skal jeg være den første til at undskylde det. Vi har forlods forsøgt at infomere så godt som vi kunne, understreger Vestas-kommunikationschefen.

Med den store mølle-turbine på jorden, har Vestas nu langt bedre mulighed for at lede efter den egentlige årsag til den spektakulære brand.

Hvornår disse undersøgelser er afsluttet vil Michael Morris ikke udtale sig om.