Ubeboet hus stod i flammer

Thisted Brandvæsen rykkede natten til tirsdag ud til et ubeboet hus i Frøstrup, der var brudt i brand. (Arkivfoto)

En kvinde fra Frøstrup ringede klokken 03.36 natten til tirsdag til politiet, fordi der var brand i et hus på Storkevej 25 i Frøstrup. Ingen mennesker var til fare i branden, da huset har stået ubeboet gennem længere tid.

- Da vi kom frem til stedet, brændte det ud af et vindue. Røgen og gasserne havde sprængt et vindue i stykker, og efter min opfattelse har ilden og røgudviklingen været i gang i et par timer, fortæller Søren Funder Larsen, beredskabschef ved Thisted Brandvæsen.

Undersøger brandårsagen

Huset havde stået tomt gennem en længere periode. Der var hverken møbler eller andet inventar i huset, udover de faste elinstallationer. Politiet har endnu ikke talt med husets ejer, og er lige nu i gang med de indledende undersøgelser om brandårsagen skyldes en kortslutning i el-installationerne eller om branden kan være påsat.

- Vi har ingenting, der indtil videre peger på, at det er en påsat brand. Men det er altid mistænkeligt når sådan ubeboet hus brænder. Lige nu kan vi hverken af- eller bekræfte, om der er tale om en påsat brand eller ej, fortæller Erik Krogh, faglig leder af efterforskningsafdelingen ved Thisted Politi.

Brandslukningen tog mere end to timer, og politiet vil efter deres indledende undersøgelser vurdere, om de vil sende teknikere ud til huset.