- Uansvarligt at bygge uden et køkken

De ansatte på sygehuskøkkenerne i Herning og Holstebro inviterer Bent Hansen og Henning Vestergaard til at komme på besøg.

070313_Spadestik.jpg

Køkkenpersonalet på regionshospitalerne i Herning og Holstebro går nu til kamp mod forslaget om at bygge supersygehuset i Gødstrup uden et køkken.

I et åbent brev til regionsrådsformand Bent Hansen og sygehusdirektør Henning Vestergaard kalder personalet det direkte for uansvarligt, hvis forslaget bliver gennemført.

- Vi vil derfor gerne invitere Bent Hansen og Henning Vestergaard til at besøge os, så vi kan tage diskussionen. Det er nu, vi har mulighed for at påvirke beslutningen, siger ernæringsassistent Marianne Carlsen, der arbejder i centralkøkkenet i Holstebro.

Specialønsker

Regionen overvejer at bygge supersygehuset uden et køkken på grund af pladsmangel. Den endelige beslutning er ikke taget endnu, men regionsformand Bent Hansen har over for TV MIDTVEST understreget, at maden ikke nødvendigvis behøver at blive produceret på sygehuset.

I det åbne brev skriver køkkenpersonalet, at den rigtige ernæring har stor indflydelse på, hvor hurtigt patienterne bliver raske.

- Og alt andet lige mener vi, at frisklavet mad er det bedste, siger Marianne Carlsen.

Køkkenpersonalet understreger også, at de enkelte sygehusafdelinger tit henvender sig med specielle ønsker, som et køkken, der ligger et stykke væk fra sygehuset, vil have svært ved at opfylde.