Uafgjort mellem FCM og VHK

I Ikast-Brande Arena var det lørdag eftermiddag lige ved og næsten for Viborg HK - men FC Midtjylland kom igen, og de to hold spillede uafgjort.

FC Midtjylland - Viborg HK

FC Midtjyllands håndboldkvinder præsterede et stort comeback, men mesterholdet måtte nøjes med uafgjort i lørdagens topkamp mod Viborg HK.

På hjemmebane var ligaens tophold bagud med seks mål. Alligevel lykkedes det midtjyderne at få 17-17, efter at Viborgs Rikke Skov brændte i sidste sekund.

FCM-træner Helle Thomsen havde svært ved at få sine spillere i gang. Stort set intet fungerede for ligaens førerhold.

Viborg-keeper Rikke Poulsen gjorde det fremragende i gæsternes mål, men kvaliteten i hjemmeholdets afslutninger var mildest talt elendig.

Efter 24 minutter havde FCM blot scoret fire gange, og bagud 4-10 kaldte Helle Thomsen sin anden timeout i et forsøg på at redde værterne fra en afklapsning. Den første timeout i kampens indledning havde ikke haft nogen effekt.

Det lykkedes at reducere to gange til 6-10 før pausen, så opgaven virkede ikke helt umulig før anden halvleg.

Efter 41 minutter var kampen helt lige, da Fie Woller fik udlignet til 12-12, og så troede hjemmepublikummet i Ikast sikkert, at FCM ville køre sejren hjem.

Men så scorede Viborg tre gange i træk til 15-12, og så var der pludselig endnu et stort hul, der skulle lukkes.

Syv minutter før tid fik hjemmeholdet udlignet til 16-16, og der var lagt op til en nervepirrende afslutning.

FCM bragte sig endda foran på et straffekast ved Johanna Ahlm, men kort efter udlignede Line Uno til 17-17 for Viborg.

I det næste angreb brændte Veronica Kristiansen for værterne, og så fik Viborg en gylden mulighed for at nappe sejren. Viborg-træner Allan Heine tog en timeout med 25 sekunder tilbage.

Det lykkedes dog ikke for gæsterne at få sat et godt angrebsspil op, og til sidst brændte en hårdt presset Rikke Skov.

FCM topper ligaen med 24 point foran Team Esbjerg med 22 point. Vestjyderne har spillet en kamp færre end Helle Thomsens tropper. Viborg indtager tredjepladsen med 19 point.

Tidligere lørdag vandt Randers HK på hjemmebane 32-26 over Silkeborg-Voel KFUM. Silkeborg-spillerne havde senest slået Team Esbjerg og FCM, men holdet er fortsat lige uden for top-seks, der udløser billetter til slutspillet.