Tyverisag: Endnu en hviderusser anholdt

En 17-årig dreng fra Hviderusland er blevet anholdt og varetægtsfængslet i fire uger. Han er sigtet for at have begået omfattende butikstyverier med en anden hviderusser på 16 år.

160114Tyv.jpg

Sagen om tyvekoster for 75.000 kroner i Børnecenter Vestervig har nu ført til endnu en anholdelse af en hviderusser. Det drejer sig om en 17-årig dreng, der er sigtet for at have begået tyverier på lige fod med den 16-årige dreng, der i sidste uge blev anholdt og varetægtsfængslet.

Ved et grundlovsforhør i dag nægtede han sig skyldig i alle forhold, men dommeren fandt alligevel beviser nok til at varetægtsfængsle den 17-årige i surrogat.

Baggrunden var, at politiet i et skab på Børnecenter Vestervig fandt både Playstation-spil og mærketøj, som angiveligt er blevet stjålet fra diverse butikker. Den 17-årige hviderusser havde råderet over skabet, men bedyrer, at han ikke ved, hvordan tyvekosterne er havnet der.

Det er en utroværdig forklaring, sagde dommeren, da han afsagde sin kendelse. Politiet har på overvågningsbilleder fra Intersport Holstebro set, hvordan de to hviderussere gik ind i et prøverum med to dynejakker fra butikken - og kom ud med deres egne jakker på, men nu dobbelt så tykke som før.

Hviderusseren erkendte, at han var med den 16-årige kammerat i Intersport. Han erkender også, at de sammen var på posthuset, hvorfra de sendte pakker med stjålne varer, men han påstår, at han ikke anede, pakkernes indhold var tyvekoster.

- Jeg har været på de forkerte steder på de forkerte tidspunkter, sagde han tydeligt irriteret ved grundlovsforhøret.

Den 17-årige valgte at kære kendelsen til landsretten. Han er nu anbragt på den sikrede døgninstitution Grenen i Grenå.

2:10
SuperBest i Hurup forbyder nu kunderne at have store tasker med. Det sker efter asyl-ansøgere igen og igen bliver taget for butikstyveri.