Tyverier plager håndværkerbranchen

Hele 68 sager om tyveri af værktøj har der været i Midt- og Vestjyllands Politikreds siden 1.juli. Nu går politiet i dialog med Dansk byggeri.

0:58
68 indbrud her i landsdelen siden 1. juli. Det er alt for mange, mener politiet og Dansk Byggeri. Nu skal tyvene stoppes.

Midt- og Vestjyllands politi har oplevet en stigning i antallet af tyverier af værktøj. Hele 68 tilfælde har der været siden 1. juli. Nu går politiet i dialog med Dansk Byggeri for at informere håndværkere og montører om forebyggelsesregler for at komme de mange tyverier til livs. 

- Nu har vi set så mange sager på kort tid, og vi har tidligere opfordret til, at folk skal være opmærksomme på, hvad de køber for at undgå hæleri. Nu sætter vi så fokus på den forebyggende del, så vi forhåbentlig gør det sværere for tyvene, og giver håndværkerne nogle redskaber til at undgå indbrud i deres arbejdsbiler, siger Ralf Hove Larsen, der er vicepolitiinspektør ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Tyverierne foregår især fra håndværkernes varebiler, derfor opfordrer politiet folk til at tænke over hvor de parkerer.

-  Det er især parkeringer udenfor privaten, hvor vi ser de her indbrud. Altså når bilerne bliver parkeret efter fyraften, siger Ralf Hove Larsen.

Det er især Herning, Silkeborg, Holstebro og Struer, der har været plaget af de mange tyverier. 

1:31
Mange håndværkere i Holstebro, Struer og Herning har fået stjålet værktøj fra deres biler. Se TVMIDTVEST indslag fra 21/9- 2016.