Tyveri-videoer skal kunne deles

Søren Pape Poulsen mener butikkerne skal kunne dele overvågningsvideoer i lukket forum

Justitsminister Søren Pape Poulsen vil give butikker mulighed for at dele overvågningsvideoer mellem hinanden
Justitsminister Søren Pape Poulsen vil give butikker mulighed for at dele overvågningsvideoer mellem hinanden
Foto: Mikael Andersen, TV MIDTVEST

Det skal være lettere for butiksindehaver at dele overvågningsvideoer og -billeder fra tyverier med andre forretningsdrivende.

Det mener justitsminister Søren Pape Poulsen, der nu vil undersøge om butikkerne, i et lukket system, kan sende overvågningsbilleder af tyverier og røverier til kolleger i andre forretninger.

På den måde kan de blive advaret og få et signalement af gerningsmændene, siger ministeren i dag til DR Nyheder.

I dag er det i strid med persondataloven, hvis butikker, eller private, offentliggør billeder eller overvågningsvideoer af formodede tyveknægte. Overtrædelse af loven kan koste en bøde på op til 5000 kroner.

- Det er en uholdbar situation og vi er nødt til at kigge på, hvordan vi kan hjælpe de her forretninger, siger Søren Pape Poulsen.

I første omgang vil justitsministeren give butikkerne mulighed for at rundsende billederne i et fælles, lukket forum.

- Det er nemmere for butikkerne at holde øje med hvad der foregår, og det er måske også nemmere for politiet at få samlet materiale sammen, der kan føre til straf, siger Søren Pape Poulsen til DR Nyheder.

Købmand Poul Hansen fra Meny i Vildbjerg har netop efterlyst den mulighed, efter hans butik havde besøg af en trictyv, som slap af sted med 1500 kroner.

Efterfølgende slog købmanden en uredigeret video op på Facebook, med billeder af gerningsmanden,  sammen med en generel advarsel til de øvrige forretningsdrivende i området. Det på trods af, at det var ulovligt.

- Et eller andet sted burde vi kunne have noget internt, hvor vi kunne dele billeder mellem hinanden. Så vidste vi hvem det var vi skulle holde øje med, sagde Poul Hansen til TV MIDTVEST magasinet, Indblik, 22. januar.

9:34
Se købmand Poul Hansen i Indblik fra søndag 22. januar