Tyveri-par skal forlade landet

Et montenegrinsk par blev torsdag fremstillet i grundlovsforhør i Herning og udvist af landet.

Ved middagstid torsdag blev et par fra Montenegro fremstillet i grundlovsforhør i Herning. Parret var sigtet for at have begået butikstyveri i butikken ”Hos Søren” i gågaden i Lemvig, og for at være i besiddelse af en masse andre tyvekoster.

Den 37-årige kvinde og 47-årige mand har været i Danmark siden fredag i sidste uge, og er efter eget udsagn blot på ferie i Danmark, i det sommerhus de har lejet i Klegod.
Med sig på ferie har parret deres fem børn og en hund. Siden forældrene blev anholdt onsdag eftermiddag, har en repræsentant fra Ringkøbing-Skjern Kommune taget sig af børnene.

I første omgang forlød det fra politiet, at børn og hund var blevet efterladt alene i sommerhuset, imens forældrene var på tyvetogt. Men i retten kom det frem, at børnene var med forældrene i Lemvig, da de lave butikstyveriet i tøjbutikken i Vestergade.

Indgik aftale af hensyn til børnene
Af hensyn til børnene indgik forsvarer og anklager en aftale om, at give parret en straf, som tog hensyn til børnene.
På betingelse af, at parret erklæderede sig skyldig i både tyveriet ”hos Søren” og tyveri af andre tyvekoster, der blev fundet i parrets bil og i sommerhuset, og på betingelse af, at parret fredag forlader landet, slap de med en straf på fem dagbøder på i alt 5.000 kroner per person.

Både manden og konen er blevet løsladt, så de kunne komme hjem til deres børn. De har fået besked på at pakke deres ejendele i sommerhuset, så de er klar til at forlade landet fredag formiddag.

De tyvekoster, der blev fundet i parrets bil og i det lejede sommerhus i Klegod, er blevet konfiskeret, og vil blive udleveret til de rette ejermænd.