Tyveri fra varebiler: Nu skal der gøres noget

Håndværkere har i en længere periode været plaget af indbrud i varebiler. Nu håber brancheorganisation på hjælp fra myndighederne.

Håndværkere er godt og grundigt trætte af at på ubudne gæster i deres varebiler.
Håndværkere er godt og grundigt trætte af at på ubudne gæster i deres varebiler.
Foto: Sebastian Andreasen

Flere og flere håndværkere oplever ubudne gæster i deres varebiler.

Det er en tendens, der fylder meget i det midt- og vestjyske og som der flere gange er blevet fortalt om her på TV Midtvest. 

Men nu er el- og vvs-installatørernes brancheorganisation TEKNIQ godt og grundigt trække af udviklingen og råber om mere hjælp fra myndighederne

- Det er et kæmpe problem for virksomhederne, der skal bruge både tid og penge på at erstatte det stjålne. Tid, der kunne være brugt meget bedre ude hos kunderne, siger Jan Eske Schmidt, underdirektør hos TEKNIQ, der repræsenterer de danske el- og vvs-installatører.

TV MIDTVEST lavede for et år siden et indslag om en bølge af tyverier i varebiler:

0:49
Fem biler er blevet tømt for værktøj i Thisted.

Bliver ikke taget seriøst af myndighederne

Brancheorganisationen TEKNIQ har lavet en undersøgelse blandt medlemmerne, der viser at 41 procent har oplever tyveri i virksomhedens biler inden for de sidste 12 måneder. 

- Én ting er selve tyverierne, noget andet er den følelse, mange af vores medlemmer har af, at problemerne ikke bliver taget tilstrækkelig alvorligt af myndighederne, siger Jan Eske Schmidt fra TEKNIQ. 

Undersøgelsen viser også, at 39 procent føler, at der skal mere til fra myndighedernes side, hvis tyverierne skal bremses. 

- El- og vvs-installatørerne tager selv et stort ansvar i kampen mod tyvene, men det skaber en naturlig afmagt hos de virksomheder, der gang på gang oplever, at deres udstyr og materialer bliver stjålet, uden det har de store konsekvenser for tyvene, siger Jan Eske Schmidt og fortsætter: 

- Der er med andre ord brug for en styrket indsats fra myndighedernes side for at komme problemerne til livs.