Tyveri af nummerplader er faldet efter lov om skruer

To skruer i nummerpladen har bragt antallet af stjålne og tabte nummerplader ned. Det viser tal fra Rigspolitiet.

nummerplads_tyveri001.jpg

Antallet af stjålne nummerplader er faldet, siden det den 15. november 2015 blev lovpligtet at skrue eller bolte sin nummerplade fast på person-og varebiler. På landsplan er der sket et fald på 27 procent i årets første kvartal i forhold til samme tid sidste år.

Leder af færdselspolitiet hos Midt- og Vestjyllands Politi, Henrik Glintborg, fortæller, at det giver en masse ravage, når der sættes stjålne nummerplader på en bil.

- Det er lige fra kørsel fra benzinregninger til biler på indbrudstogter. Det besværliggør vores efterforskning en del, siger Henrik Glintborg til P4 Midt og Vest.

Han erkender, at nummerplader stadig kan vristes af bilen, selvom de er skruet eller boltet fast. Hos bilejernes interesseorganisation FDM er det udmærket klar over problematikken. Her mener Dennis Lange, der er jurist, at der skal gøres mere for at forhindre tyveri.

- Vi ser gerne, at man kopierer den engelske model, hvor det er en form for engangsnummerplader, der sættes på bilen. De går i stykker, når man tager dem af bilen, siger Dennis Lange til P4 Midt og Vest.

Har man ikke skruet nummerpladen fast, kan det koste en bøde på 1000 kroner, hvis man bliver stoppet af politiet. Loven gælder ikke for påhængskøretøjer som trailere og campingvogne.

 

1:58
Se TV MIDTVESTs indslag, fra da loven om de to skruer i nummerpladen blev indført.