Tyve udnytter ferien til rov

Indbrudstyvene har travlt i ferien. Alene i weekenden blev der i Viborg begået 12 indbrud, mens indbrudstyve var på spil 11 gange i Herning.

12VoIndbrud.transfer001.jpg

Der venter mange midt- og vestjyske feriegæster en slem overraskelse, når de hjemvender fra sommerferien. I weekenden modtog Viborgs politi 12 anmeldelser for indbrud. I Herning var det 11 anmeldelser.  

- I langt de fleste af tilfældene er det naboer til de bortrejste, der har anmeldt indbruddet. Så vi har ikke talt med de forurettede endnu, fortæller Erik Kristensen fra Hernings politi til tvmidtvest.dk.

Han opfordrer til, at man forsøger at få boligen til at se beboet ud, når man er afsted på ferie. Derudover er det en god ide at lave aftaler med naboerne om, at man holder øje med hinandens boliger. 

Samme gerningsmænd står bag

I Viborg mistænker man de samme gerningmsmænd for at stå bag flere af indbruddene.

- Når der for eksempel er begået tre indbrud på samme vej, er det nærliggende at tro, at det er de samme gerningsmænd, der står bag, forklarer politikommissær fra Viborgs politi Henrik Thomansen til tvmidtvest.dk. 

Reporter Marie Linddahl talte med politikommissær Henrik Thomansen om de mange sommer-indbrud, og om hvad man kan gøre for at undgå indbrud:

Få flere gode råd til at forebygge indbrud på hjemmesiden nedenfor: 

http://dkr.dk/det_kriminalpraaventive_raad/materialer/indbrud_og_tyveri/composite-366.chtm?materiale_id=189