Tyve lavede hul i taget og stjal cykler for 700.000 kroner

Natten til mandag har ukendte tyve skåret hul i taget på BikeWorld i Silkeborg og stjålet cykler til en værdi af 700.000 kroner.

Indehaveren af cykelforretningen BikeWorld i Silkeborg, Peter Jakobsen, fik sig en ærgerlig overraskelse, da han i morges vendte tilbage til sin butik efter ferien. 

Efter åbningen klokken 10 i formiddags opdagede han, at podierne bagerst i butikken var tomme, og da han kiggede op, var der frit udsyn til himlen gennem taget. 

- Det er pisse irriterende. Vi er stadig ved at gøre det hele op, men jeg tror, at der er stjålet mellem 16 og 20 cykler til en værdi på omkring 700.000 kroner, fortæller Peter Jakobsen til TV MIDTVEST. 

Hejst op på taget

quoteDet er pisse irriterende. Vi er stadig ved at gøre det hele op, men jeg tror, at der er stjålet mellem 16 og 20 cykler til en værdi på omkring 700.000 kroner

Peter Jakobsen, Indehaver Bikeworld

I løbet af natten til mandag har tyve skåret et hul i forretningens tag. Herefter har de hejst cyklerne op gennem hullet, som Peter Jakobsen vurderer til at være cirka to meter langt og 40 centimeter bredt. 

-  Det er simpelthen så professionelt. Jeg har aldrig set noget lignende. De har haft en kikkert nede, og de har virkelig været dygtige. De har savet udenom jernspærrerne, og de er gået udenom alarmerne. De har ikke en gang været nede i butikken selv, men bare stået på taget og hevet cyklerne op. 

Tyveriet er meldt til lokalpolitiet i Silkeborg, og de vurderer også, at tyvene har været forberedte. 

- Det er jo et tyveri, der er velorganiseret. Det er nogen, der har undersøgt tingene på forhånd. Man laver jo ikke et hul i en tilfældig cykelforretning, hvor man så er heldig og hiver 20 cykler op. De har vidst lige nøjagtig, hvad de gik efter, siger lokalpolitileder Jens Ole Pedersen. 

Formodede gerningsmænd

Tyvene slap væk fra butikken uden at blive opdaget. Alligevel har Peter Jakobsen en formodning om, hvem der kunne stå bag.

For en måned siden begyndte det nemlig pludseligt at regne ind gennem taget. Dengang lagde ejeren ikke mere i det, men i dag kan han se sammenhængen.

- Samme dag havde jeg nogle mænd i butikken, som stod og kiggede op i loftet, og generelt vakte mistanke, da de gik rundt. Så det er jo nok dem, der har lavet et prøvehul i taget. 

Ikke første gang 

Det er ikke første gang, at BikeWorld har ubudne gæster. I 2014 var butikken ligeledes udsat for tyveri. Dengang slap tyvene afsted med cykler til omkring en million.

Siden da har Peter Jakobsen fået installeret alarmer i hele butikken, samt overvågningskameraer. Men dem har nattens tyve undgået. 

- Kameraerne har ikke fanget dem, fordi det har været mørkt i butikken, så på videoen kan jeg kun se små bevægelserne, når cyklerne bliver hejst op. Alarmerne er ikke gået, fordi de bliver udløst af varme, og da tyvene ikke selv har været nede i butikken har der ikke været varme, men kun bevægelse fra cyklerne.

Peter Jakobsen vil nu have lavet andre alarmer. Han håber dog på at få cyklerne igen. 

De stjålne cykler er alle dyre cykler, heriblandt moutainbikes og specialdesignede cykler, men især én cykel skiller sig ud. 

- Vi har fået stjålet en orange cykel fra Specialized, som Peter Sagan har kørt OL på. Den er nok omkring 80.000 kroner værd, og der er lavet i en limited edition, så der findes ikke mange af dem. Hvis man får den tilbudt, så burde man kunne kende den, siger Peter Jakobsen. 

Derfor har han udlovet en dusør på 10.000 kroner til den, som kan føre til cyklerne eller gerningsmændene. 

- Vi håber jo, at cyklerne bliver fundet. De er lidt sjældne, siger Peter Jakobsen. 

I slutningen af juni var Henning Jørgensen Cykler i Tjørring udsat for et lignende tyveri. Også her skaffede tyvene sig adgang til butikken gennem et hul i taget, hvorefter de stak af med 31 cykler til en værdi af knap 500.000 kroner.