Tyve anholdt på vej ud af landet

Så er de litauiske tyvebander tilsyneladende i aktion igen - politiet sigter to unge mænd for indbrud i Bjerringbro. (arkivfoto)

Efter at have fyldt godt op i politiets døgnrapporter har der i et par måneder været ro om de litauiske tyvebander i Midt- og Vestjyllands politikreds - men det er tilsyneladende slut nu.

Politiet har i hvert fald anholdt to litauiske mænd på 20 og 22 år, som sigtes for et indbrud i Bjerringbro natten til søndag. De to litauere blev mandag fremstillet i et grundlovsforhør, hvor dommeren besluttede at varetægsfængsle dem til den 16. september. Politiet vil blandt andet bruge tiden til at undersøge, om de har mere på samvittigheden.

Tyvekoster i bilen

Politiet kom første gang på sporet af litauerne lørdag, da en borger ringede ind med et tip om to mænd, der lå og sov i en bil ved Hald Sø. Politiet holdt bilen under observation - dog uden resultat i første omgang. Søndag middag var der dog gevinst, da litauerne blev anholdt ved Transportcentret i Vejle med flere tyvekoster i bilen.

- Vi formoder, at de var på vej ud landet, siger lederen af den mobile tyverigruppe Christian Toftemark.

Betjentene fandt blandt andet to USB-nøgler, som stammer fra et indbrud i stenkvarteret i Bjerringbro - dertil kommer en del af ting, som politiet endnu ikke ved, hvor stammer fra. Det drejer sig blandt andet en rød kniv mærket "Lone", en sølvkuglepen mærket "Gerda" og en personlig bog tilegnet "kæreste far".