Tyskerne strømmer til

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at turistsæsonnen har været god ved sommerhusbranchen.

Sommerhuse_vestkyst_0.jpg

En opgørelse, Danmarks Statistik har lavet, viser, at der fra januar til og med august i år var 6% flere feriehusovernatninger end i den samme periode sidste år. 

Det er godt nyt for de mange sommerhusudlejere langs vestkysten. Hos Sol og Strand er fremgangen til at få øje på.  

- Vi har kunnet mærke, at vi har haft fremgang på alle kildemarkeder i 2015. Vi har fået mange nye, Hollandske kunder, men 2/3 af vores gæster er stadig tyskere. Vi har i år haft en fremgang på 2,5 % alene på det tyske marked, siger Kaj Frederiksen, direktør hos Sol og Strand.

I det hele taget har 2015 været et godt år. I det samlede billede har Sol og Strand haft en vækst på 5% fra 2014-2015. 

- Vi har med glæde konstateret, at tallene fra Danmarks statisik siger, at der er en vækst for hele branchen. Jeg tror, at fremgangen skyldes, at vi havde gode somre i 2013 og 2014. Men der, hvor jeg tror, den store forskel ligger er, at vi lige nu har uro i Nordafrika og at Tyskerne ikke føler sig særligt velkomne i Grækenland. I tyrkiet er der konflikter med det kurdiske mindretal, så jeg tænker, at kunderne vælger Danmark, fordi vi er et trygt land, fortæller direktøren.

LINK: Se hele undersøgelsen på Danmarks Statistiks hjemmeside.

Lovende efterår

Også efteårssæsonnen ser lovende ud. Ved udgangen af august var der booket 101.800 hus-uger - resten af 2015. Det er 7100 flere end i 2014. En stigning på 8 %.

- Jeg tror, at 2015 bliver et helt fantastisk år i udlejningsbranchen. Vi satte rekord sidste år, men jeg tror, i år bliver endnu bedre, siger Kaj Frederiksen.

Samlet set er de tyske gæsters bookinger steget med 5.200 hus-uger, svarende til en stigning på 7% i forhold til sidste år.