Tyskere endnu engang i havsnød på Vesterhavet

To tysktalende turister kom i havsnød ved kysten i Søndervig. Det er tredje gang på få dage, der er redningsaktioner ved Vesterhavet.

Det var livreddere på stranden, der fik turisterne ind på stranden igen. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

To badende tyske turister drev onsdag eftermiddag til havs på Vesterhavet 200 meter fra kysten i Søndervig.

- Vi fik meldingen klokken 14:50, oplyser vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi, Anders Olesen.

- Men inden vi nåede til Søndervig, var de begge reddet i land i god behold, fortæller vagtchefen til TV MIDTVEST.

eg tror ikke, tyskerne kender forholdene.

Anders Olesen, vagtchef, Midt- og Vestjyllands Politi

Redningsbåden fra Hvide Sande var på vej til stedet, men det var livredderne på stranden, der fik reddet de badende ind igen.

Inden de to turister vendte tilbage til deres sommerhus, blev de undersøgt i den tilkaldte ambulance.

- Det endte heldigvis lykkeligt, fortæller Anders Olesen, hvorefter han påpeger, at det ikke er første gang.

01:34

Livredder giver tips om badning i Vesterhavet.

Luk video

Han nævner, at det kun er et par dage siden, at to redningsaktioner fandt sted syd for Hvide Sande – også med tyskere på havet.

- Jeg tror ikke, tyskerne kender forholdene. De bliver nok overrasket af brændingen og understrømmen. Der er forskel på Vesterhavet og Mallorca, understreger Anders Olesen.

Redningsaktionen blev afsluttet klokken 15:25.

Fem baderåd

1. Lær at svømme
Når du kan svømme, kan du ofte redde dig selv og andre fra at drukne. Vælger du at gå i vandet, selvom du ikke kan svømme, bør du finde et sted, hvor du kan bunde, og hvor vandforholdene er rolige.

2. Gå aldrig alene i vandet
Når I er flere, kan I holde øje med hinanden og reagere hurtigt, hvis noget går galt. Det giver større sikkerhed for alle. Undgå farlige lege i vandet, og råb aldrig om hjælp for sjov.

3. Læs vinden og vandet
Brug dine øjne og din sunde fornuft, før du bader. Tjek vandets dybde og strømforhold, og hold øje med vindens retning. Ved fralandsvind driver badedyr, gummibåde og luftmadrasser hurtigt til havs. Der er også øget risiko for brandmænd. Ved pålandsvind er der øget risiko for revlehuller med kraftig udstrømning.

4. Lær stranden at kende
En ny strand kan være fuld af overraskelser, der ikke kan ses med det blotte øje. Spørg de lokale eller en livredder om strandens særlige forhold, før du går i vandet. Passerer der en hurtigfærge, der kan give store bølger? Er stranden kendt for at være meget stejl, så der hurtigt bliver dybt? Er der moler eller høfder, som påvirker strømmen? I udlandet skal du også være opmærksom på undersøiske rev eller farlige dyr. Læs også altid strandens oplysningsskilte.

5. Slip ikke børnene af syne
Hold dig tæt ved dine badende børn, så I kan se og høre hinanden, og du kan nå at gribe ind, hvis det bliver nødvendigt. Selv større børn, der svømmer godt i en svømmehal, kommer nemt i vanskeligheder i mødet med havets strøm og bølger. Hold derfor godt øje med børn, og sørg for ikke at blive distraheret.

Kilde: TrygFonden