Tyske turister siger nej til havvindmøller

En ny undersøgelse viser, at et flertal af tyske turister vil vælge Holmsland Klit fra, hvis der bliver bygget havvindmøller ud for kysten

Vesterhavet badning.jpg

Tyske turister vil ikke have deres udsigt ødelagt af havvindmøller, når de er på ferie ved Vesterhavet i Danmark. Det viser en ny undersøgelse, der er lavet på baggrund af regeringens planer om at bygge 30-40 havvindmøller med en højde på 220 meter ud for Holmsland Klit.

Undersøgelsen, der lavet af lokale sommerhusejere, viser, at 63 procent af de adspurgte tyskere vil se bort fra en ferie i området omkring Holmsland Klit, hvis vindmøllerne bliver bygget langs kysten i en umiddelbar afstand på 4-8 km.

Det er på trods af, at hele 93 procent af de 226 adspurgte tyskere svarer, at de generelt er for vindmøller og alternative energiformer

Konsekvenser for turismen

Feriehusudlejernes Brancheforening vurderer, at undersøgelsen er et klart bevis på, at de store havvindmøller ud for kysten vil få store konsekvenser for turismen i Ringkøbing-Skjern Kommune. Det er kommunen med flest udenlandske turister i landet, hvoraf 85 procent er tyskere. 

- Det er store tal, vi snakker om. Hvis de mange tyske turister holder sig væk, vil det uden tvivl få alvorlige konsekvenser for turismen og Ringkøbing-Skjern Kommune. Det vil være en katastrofe, siger Carlos Villaro Lassen, administrerende direktør i Feriehusudlejernes Brancheforening.

Direktøren påpeger endvidere, at det ikke kun vil være manglen på tyske turister, man vil kunne mærke de økonomiske konsekvenser af. Vindmøllerne vil også få en negativ konsekvens på sommerhuspriserne i området.

Regeringens plan er, at de store havvindmøller skal bygges i seks områder 4-8 km ud for kysten. En stor klynge skal ligge 4 km fra Nørre Lyngby, mens en anden stor klynge skal ligge 8 km fra Søndervig.