Tysk turist død efter styrt på el-skateboard

Politiet ved ikke, hvorfor den unge mand væltede på skateboardet.

Lægehelikopter
Foto: Arkivfoto TV MIDTVEST
Opdatering

Opdateret tirsdag klokken 12.55

Artiklen er blevet opdateret med flere detaljer om ulykke samt flere citater fra politikommissær Jørgen Jensen.

    En 25-årig tysk mand, der var på ferie i Danmark, er mandag aften afgået ved døden, efter han søndag eftermiddag væltede på et elektrisk skateboard.

    Uheldet skete på Stenbjerg Kirke Vej i den lille by Stenbjerg, der ligger i det vestlige Thy.

    - Det var et solouheld, hvor han vælter og slår hovedet i asfalten. Han bliver fløjet til hospitalet i Aalborg med en blødning i hovedet, og i går aftes dør han klokken 22.42 på sygehuset, fortæller politikommissær ved lokalpolitiet i Thisted, Jørgen Jensen.

    Det var en anden bilist på vejen, der slog alarm til 112 efter styrtet. 

    - Der er en, der i sit bakspejl har set, at han kørte på skateboardet og pludselig begyndte at slingre en lille smule. Umiddelbart efter væltede han så af skateboardet, forklarer Jørgen Jensen. 

    Ambulance og lægehelikopter var hurtigt på stedet, og helikopteren tog manden med. Men mandag aften døde han af sine kvæstelser. 

    Frygter flere ulykker med elektriske transportmidler

    Skateboards, som det manden væltede på, blev gjort lovlige den 1. januar sidste år. De må maksimalt køre 20 km/t og skal følge samme regler som cyklister.

    - Umiddelbart ser det ud til, at han har kørt efter reglerne. Han skal jo køre på skateboardet ligesom på en cykel. Hvis der er cykelsti, skal han køre på den, og hvis der ikke er cykelsti, skal han køre på kørebanen, og det er det, han har gjort, siger Jørgen Jensen. 

    Så vidt politikommisæren husker er ulykken den første i hans område, der har været så alvorlig. Men han frygter, at der kommer flere. 

    - Jeg er helt sikker på, at der vil komme mere af det. Det er en blanding af ting i trafikken, der er ikke god - i hvert fald i mine øjne, slutter han.

    De pårørende til den 25-årige mand er underrettet om dødsfaldet.

    1:00
    Jørgen Jensen, politikommisær ved politiet i Thisted, fortæller her om ulykken.