Tykke mænd taber sig til fodbold fitness

100 tykke mænd skal tabe sig med fodboldklubben FC Midtjylland

Fodboldklubben FC Midtjylland har sammen med en række samarbejdsklubber startet projekt Tab & Vind. Her skal 100 overvægtige mænd inspireres til at ændre livsstil. I Ramme-Lomborg har 35 mænd taget kampen op mod de overflødige kilo.

- Jeg har meldt mig til på grund af, ja vægt, må jeg nok erkende, siger deltageren, Per Madsen, der er maskinarbejder fra Lomborg.

TAB & VIND er et vægttabsforløb, hvor inaktive mænd skal motiveres gennem Fodbold Fitness i den lokale klub. De deltagende samarbejdsklubber tæller Sdr. Omme IF, BFK HSV IF, Ramme Lomborg IF, Feldborg-Haderup IF og Brande IF. Samtidigt med at mændene skal kæmpe mod egen vægt, konkurrerer klubberne indbyrdes om at tabe flest kilo.

Vidste du...

- Fodbold, det kan jeg godt lide. Og fodbold fitness, det er lidt mere end bare fodbold. Og her bliver man også tvunget til at røre sig, og når der er så mange, der er med, så trækker de dig med, hvis du hænger lidt i det en dag, siger, Per Madsen

FCM Klubsamarbejdet har oplevet stor interesse omkring forløbet og melder, at alle pladser er optagede, og faktisk har arrangøren måtte afvise ansøgere.

- Vi satte barren højt med et mål om at tælle 100 deltagere, og det mål har vi indfriet. Endda med et aldersspænd på 24-76 år. Det er fantastisk med så stor opbakning til projektet, og der bliver udvist stort engagement og lyst på forløbet i de fem klubber, siger Tommy Jensen, der er leder af klubsamarbejdet.

De overvægtige deltagere skal smide kilo i ugerne 33 til 44. Deltagerne bliver målt og vejet og skal selv følge udviklingen i vægttabet. Deltagerne får desuden tildelt en skridttæller, som dagligt skal runde 10.000 skridt, og så bliver de undervejs rådgivet af en kostvejleder. 

- Det har givet en hel del, at jeg går og holder øjet med det her ur, vi har fået. Arh, nu har jeg ikke nået skridt nok i dag, du skal lige ud nå de skridt der. Det gør bare, at jeg kommer af sted i stedet for at sidde og hænge derhjemme, siger Per Madsen. 

Engelsk koncept

Det er den engelske pengemand, Matthew Benham, der ejer langt størstedelen af aktierne i FCM, som har taget konceptet med fra sin anden klub i England, Brentford.

I England vandt fitnessprojektet Brentford Community Sports Trusts sundhedsprogram, ​prisen for Best New Innovation 2016.