Tvivlsomt straffe hjalp FCM til sejr over Silkeborg

Morten "Duncan" Rasmussens straffesparkmål hjalp FC Midtjylland til sejr i en helt lige kamp mod Silkeborg.

FC Midtjylland manifesterer sig på Superligaens førsteplads. Silkeborg isolerer sig yderligere på sidstepladsen. Det er de vidt forskellige situationer, efter FC Midtjylland på hjemmebane vandt slaget mellem top og bund med 2-1.

Topholdet fik dog aldrig udstillet den forventede forskel på nummer 1 og 12. Det var en lige forestilling, som lige så godt kunne være faldet ud til bundholdets fordel.

Desuden skulle FC Midtjylland bruge et lidt tvivlsomt dømt straffespark for at komme på sejrskurs. Det eksekverede Morten "Duncan" Rasmussen til sin sjette sæsonscoring.

Dommer Peter Kjærsgaard-Andersen pegede på pletten efter 35 minutter, da han vurderede, at Pione Sisto blev revet omkuld i straffesparksfeltet, men forseelsen var svær at få øje på.

På det tidspunkt dominerede hjemmeholdet kampen, men havde ikke skabt de helt store muligheder. Jakob Poulsens skudforsøg fra kanten af feltet havde været det bedste bud på en scoring.

Silkeborg bed fra sig

Silkeborg bed dog også fra sig og tog teten fra starten af opgøret med en række hjørnespark til følge. Udeholdet skabte også halvlegens største chance i åbent spil, da Jesper Bech spillede Nicolaj Agger fri, men angriberen helkiksede i sit forsøg på at løfte bolden i mål kort inden pausen.

Udeholdet var bedst fra begyndelsen af anden halvleg, hvor holdet fik lagt et godt pres og spillede sig til flere fine målchancer. Blandt andet ramte Jesper Bech stolpen. I den periode forfaldt FC Midtjylland til at stille sig for langt tilbage på banen.

Det meste af anden halvleg forløb på FCM's banehalvdel, men en række nærgående indlæg var det nærmeste Silkeborg kom en udligning.

I stedet øgede FCM til 2-0 i kampens overtid, da Pione Sisto satte sidste fod på et hurtigt kontraangreb.

Senere i tillægstiden kom Silkeborg-scoringen endelig til 1-2 på et flot skud af indskiftede Robert Skov, men da var det for sent.

Silkeborg kunne notere sig sæsonens første mål på udebane i denne sæson i seks forsøg, men er stadig uden sejr i sammenlagt 11 kampe.

Oprykkeren har fem point op til nedrykningsstregen, men det tal bliver øget mandag aften, når Esbjerg og OB mødes i et bundopgør.

Med sejren øger FC Midtjylland sit forspring i toppen, da FC Nordsjælland tabte lørdag og nu ligger syv point efter på andenpladsen. Randers kan senere søndag overtage andenpladsen og reducere forspringet til seks point med en sejr ude over FC København.