Lokal Venstre-kvinde: Tvivler på Løkke og Jensens samarbejde

En række navngivne Venstre-folk vil af med Løkke og Kristian Jensen. Kommuneforeningsformand i Venstre i Holstebro, Mette Marie Thomsen, savner luftforandring.

mette_marie_thomsen.jpg
Foto: Torben Mondrup, TV MIDTVEST

- Vi har jo allesammen fulgt uroen ved sommergruppemødet, og det uro det gav. Og når Lars Løkke og Kristian Jensen nu haft fem år til at bevise, at de kan samarbejde, og når det ikke er lykkedes endnu, så kan jeg godt have mine tvivl om, om det nogensinde sker. 

Sådan lyder det her til aften fra kommuneforeningsformand i Venstre i Holstebro, Mette Marie Thomsen. 

3:31
Der er stadig et delt formandskab i Venstre. Det slår næstformand Kristian Jensen fast. Dermed går han i rette med Claus Hjort Frederiksen.

I en kronik i Jyllands-Posten kræver også Bent Jørgensen, byrådsmedlem for Venstre i Roskilde Kommune, og Kåre Ghisler Fuglsbjerg, næstformand for Venstre Roskilde Midt, en ny ledelse i partiet.

Og Mette Marie Thomsen er enig i, at det kunne være godt med en luftforandring i partiets øverste ledelse.  

- Jeg synes egentlig, at både Lars Løkke og Kristian Jensen har gjort det godt som formand og næstformand, men kemien mellem dem giver udfordringer, siger hun i aften til TV MIDTVEST. 

Kommentator: Lavinen ruller og er svær at stoppe

Det vidner om, at det står "meget slemt til" i Venstre, når personer i baglandet med navn går ud og kritiserer ledelsen og kræver et nyt formandskab.
    
Sådan lyder vurderingen fra Helle Ib, politisk kommentator hos Børsen.

- Det er efterhånden en kliché, men det bliver meget svært at putte den her ånd tilbage i flasken. Det er klart, at i det øjeblik lavinen begynder at rulle med folk, der siger så hårde ting til citat og forlanger ledelsens afgang, så bliver det meget, meget sværere at stoppe, siger hun.

Der er ikke tale om fremtrædende V-profiler, som udtrykker kritik af formand Lars Løkke Rasmussen (V) og næstformand Kristian Jensen (V). Men kritikken vækker alligevel genklang, hvilket der ifølge Helle Ib er god grund til.
    
- Det er, fordi det, de giver udtryk for - og lægger navn til vel at mærke - dækker over frustrationer, der trives bredere i Venstre.

- I lyset af Lars Løkke Rasmussen og gruppens forsøg på at pakke den her konflikt ned og få gruppen til at forholde sig i ro, så vidner den her kronik om, at det er meget, meget slemt i Venstre, siger Helle Ib.
    
Hun mener, at der er tale om en "kæberasler" til både den politiske linje, til topledelsen og til det samlede formandskab.

- Det er træls at være vidne til at den uro i partiet. Det er den slags, der giver politikerlede, siger Mette Marie Thomsen. 

Hun vil overfor TV MIDTVEST ikke sætte navn på, hvem hun mener vil være gode kandidater til formands- og næstformandsposten i Venstre, men hun håber, at der ved partiets landsmøde i november vil være flere kandidater på stemmesedlen. 

- Det har vi jo reelt ikke haft i fem år, siger hun. 

2:31
Politisk kommentator Hans Engel bemærker, at de tidligere ministre, der normalt bakker op om Kristian Jensen, er tavse i den verserende uro i Venstre.