Tvind: Retssag i gang igen

Straffesagen mod flere Tvind-ledere er ved at vågne igen. Arrestordre på vej mod Mogens Amdi Petersen.

Mogens_Amdi_Petersen.jpg

På mandag kan det være slut for den øverste ledelse i Tvind-organisationen med at kunne rejse frit rundt og opholde sig i udlandet uden at blive tilbageholdt af det lokale politi.

Når ankesagen om Tvinds humanitære fond efter flere års udsættelse begynder i Vestre Landsret mandag morgen, åbner anklagemyndigheden for at kunne udstede en international arrestordre.

En anden mulighed vil være at bede retten om at få Tvind-ledelsen fængslet in absentia, skriver Jyllands-Posten.

På forhånd er der tvivl om, hvorvidt de tiltalte, Mogens Amdi Petersen, Kirsten Larsen, Marlene Gunst, Christie Pipps og Sten Byrner, overhovedet møder op til retssagen.

For seks et halvt år siden blev de tiltalte frifundet af byretten i Ringkøbing - på nær Sten Byrner, der fik en betinget straf på et års fængsel for underslæb.

Anklagemyndigheden ankede dommen, men alle forduftede, og kun Tvinds talsmand Poul Jørgensen blev på dansk jord.

Vestre Landsret fandt ham skyldig og straffede ham med fængsel i to år og seks måneder.

Myndighederne har haft svært ved at spore de centrale Tvind-personer. Der har været tip om, at de forsvundne er blevet set på Malta i Middelhavet, i Venezuela i Sydamerika, i Mississippi i USA og Zambia i Afrika.

Kun Marlene Gunst er det lykkedes at forkynde den såkaldte ankemeddelelse for personligt. Det skete, da hun på et tidspunkt mellemlandede i London.

Straffesagen baseres på påstanden om, at der i årene fra 1990 til 1995 blev begået skattesvig og mandatsvig ved pengeoverførsler mellem Tvinds humanitære fond til forskellige kommercielle projekter under Tvinds almindelige forretninger.

/ritzau/