Tvilum lukker fabrik

Møbelvirksomheden Tvilum lukker sin afdeling i Hauge - 61 medarbejdere går uvis fremtid i møde.

241111Tvilum.jpg

Tvilum Møbelfabrik, med hovedsæde i Fårvang, lukker sin fabrik i Hauge ved Herning. Det bekræfter virksomhedens administrerende direktør, Andrew Long, overfor aoh.dk

- Det er et resultat af, at Tvilum igennem fire år har tabt et trecifret millionbeløb, og en del af den turn-around proces, vi er i gang med, er at effektivisere og optimere vores forretningsgang. Det indebærer desværre at lukke en af vores fabrikker. Vi ser egentlig ikke en nedgang i vores omsætning, men ud fra et konkurrencemæssigt synspunkt er vi nødt til at skære i vores omkostninger og optimere og samle vores produktion, siger Andrew Long.

Ud over fabrikken i Hauge, som er virksomhedens mindste, har Tvilum også afdelinger i Silkeborg, Fårvang og Kjellerup.

De 61 medarbejdere på fabrikken i Hauge står nu overfor en uvis fremtid. Direktøren håber, at størstedelen af dem fortsat kan være en del af møbelvirksomheden.

- En del af medarbejderne vil blive tilbudt arbejde på vores andre fabrikker. Vi har overskudskapacitet på fabrikkerne i Silkeborg og Fårvang, hvor vi flytter noget produktion hen, siger Andrew Long, administrerende direktør, Tvilum.

Tillidsrepræsentanterne fra Hauge sidder i forhandlinger med virksomhedens ledelse, og Andrew Long ved derfor endnu ikke, hvor mange af medarbejderne der fortsat har en fremtid i koncernen - men der er ikke plads til alle.

- Det er en sort dag for Tvilum og kollegerne i Hauge, men jeg må sige, at tillidsrepræsentanterne samarbejder på forbilledlig vis med ledelsen om at få gennemført lukningen på den bedst mulige måde, siger Andrew Long.

Hvornår fabrikken i Hauge lukker ned er heller ikke fastlagt endnu, men det bliver indenfor de kommende tre måneder.

Tvilum er en af verdens største producenter af plademøbler, og virksomheden har siden 2013 været ejet af den amerikanske kapitalfond Revolution Capital Group. Tvilum har 870 medarbejdere i Danmark.