Tvillinger fik snigpremiere på efterskolelivet: - Vi glæder os mega meget

I disse uger møder nye efterskoleelever deres nye klassekammerater for første gang, og det er noget, der giver spænding i maven.

Martin og Matilde Buchhave er 14 år og tvillinger. Efter sommerferien skal de begynde i 9. klasse på Nøvlingsskov Efterskole.
Martin og Matilde Buchhave er 14 år og tvillinger. Efter sommerferien skal de begynde i 9. klasse på Nøvlingsskov Efterskole.
Foto: Morten Thomsen, TV MIDTVEST

Der var masser af sommerfugle i maven hos tvillingerne Matilde og Martin Buchhave onsdag aften. Her skulle de møde deres kommende efterskolekammerater på Nøvlingsskov Efterskole for allerførste gang til 'Nye elevers aften'.

- Det har været mega hyggeligt at få sat ansigter på dem, man skal gå i klasse og på efterskole med. Det er fedt at møde nogen, der går her, så er man lidt mere tryg, siger Martin.

Tvillingerne fra Struer på 14 år begynder på efterskole i 9. klasse efter sommerferien, og det er planen, at de skal gå der i to år. To år som de glæder sig rigtig meget til.

- Vores forældre har gået på efterskole, og de har altid sagt, at det var en fed oplevelse, så det ville vi også gerne have med. Det bliver spændende, og vi glæder os mega meget, siger Matilde.

Forældre giver oplevelsen videre

Martin og Matildes forældre var også med til Nye elevers aften, som aftenen bliver kaldt. 

Mens eleverne fik informationer om det at gå på efterskole og reglerne, prøvede deres kommende efterskoletøj og blev rystet sammen med deres nye skolekammerater, fik forældrene informationer om de valgfag, børnene kan vælge, samt hvilke oplevelser der venter.

Martin og Matildes forældre, Annette og Claus Buchhave, har også selv gået på efterskole. Den oplevelse vil de også gerne give videre til deres børn.
Martin og Matildes forældre, Annette og Claus Buchhave, har også selv gået på efterskole. Den oplevelse vil de også gerne give videre til deres børn.
Foto: Morten Thomsen, TV MIDTVEST

- Vi har set en del forældre, som vi selv har gået på efterskole sammen med, og det er da lidt sjovt, at vi så mødes her med sådan nogle store unger. Vi er blevet bekræftet i, at det er det rigtige sted for vores børn. Skolen har nogle gode værdier, som også betyder meget for vores familie. Allermest det at det er en kristen efterskole, det er der tryghed i for os. Så jeg tror det bliver rigtig godt, siger Annette Buchhave.

- Vi har selv haft en god oplevelse med at gå på efterskole, og den oplevelse vil vi også gerne give vores børn. Men vi kommer jo til at savne dem, siger tvillingernes far, Claus Buchhave.

Har altid gået i samme klasse

Tvillingerne Martin og Matilde har altid gået i samme klasse. Nu skal de også gå på samme efterskole, og her vil de heller ikke have noget imod at komme i samme klasse.

- Der er lidt tryghed i det, for så har man hinanden. Nu har vi set, hvem vi skal være sammen med i hverdagen, og så er vi ved at være klar, siger Matilde.

Forældrene har dog svært ved at fortså, at deres børn er så store, at de nu skal på efterskole.

- Når jeg ser på dem, kan jeg godt se, at de er store og klar, og de længes efter at komme ud og opleve noget mere, så det er super, og det er nu. Tanken om at det er nogle venner, de skal følges med i mange år frem over og opleve mange ting sammen med, det er stort, siger Annette Buchhave.

Nye elevers aften på Nøvlingsskov Efterskole sluttede med kaffe og kage, og så viste skolens nuværende elever deres musical.