TV MIDTVEST tester: Så lidt ser du i mørket

Rigtig mange cyklister begiver sig ud på vejene uden cykellygter. Derfor har TV MIDTVEST lavet en test for at se, hvor svært det egentlig er at se dem.

0:32

Vi har passeret vintersolhverv, og det betyder, at vi går lysere tider i møde. Men morgenerne er fortsat mørke, og det gør det meget svært for bilister at se cyklister uden cykellygter.

Det er et stort problem i trafikken, for rigtigt mange cyklister kører uden lys, og mange af dem er børn.

De seneste tre år er 200 cyklister blevet alvorligt kvæstet på vejene i Midt- og Vestjylland. Ud af de 200 cyklister har fem af dem mistet livet. Det viser tal fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Dog oplyser færdselsleder ved Midt- og Vestjyllands Politi, Henrik Glintborg, at det er mørke tal, da der er mange små ulykker med cyklister involveret, der ikke bliver indberettet.

For at vise hvor svært det egentlig er at se en cykelist uden lygter i mørket, har TV MIDTVEST lavet en test. Vi fik 10-årige Selma fra Holstebro til at køre på sin cykel uden lygter og med overtapede reflekser på TV MIDTVESTs parkeringsplads.

Uden lys var hun nærmest usynlig, og hvis hun havde været ude i trafikken, havde bilisterne haft meget svært ved at se hende. Vi fik hende til at cykle turen igen, denne gang med tændte lygter og reflekser uden tape, og nu var hun meget nemmere at se.

TV MIDTVEST har herunder samlet nogle råd fra Cyklistforbundet. 

1:57
En mor fra Lemvig er bange for at køre om morgenen, fordi mange cyklister ikke husker lys på cyklen. Derfor opfordrer hun cyklister til at huske lygterne.