TV MIDTVEST-talenter har vundet internationale priser i Holland

Majbrit Oddershede Bach og Katrine Fuglsang har netop modtaget to internationale tv-priser i Holland for deres arbejde på TV MIDTVEST.

Katrine Fuglsang har vundet prisen for bedste europæiske skærmtalent, og Majbrit Oddershede Bach har vundet prisen for bedste europæiske dokumentar.
Katrine Fuglsang har vundet prisen for bedste europæiske skærmtalent, og Majbrit Oddershede Bach har vundet prisen for bedste europæiske dokumentar.
Foto: Kirsten Axelsen, TV MIDTVEST

Journalister og tv-folk fra hele Europa er samlet i Holland til Prix CIRCOM 2018 disse dage, hvor der bliver uddelt internationale priser til de allerdygtigste i branchen. To af priserne skal med hjem til Holstebro, hvor to ansatte fra TV MIDTVEST hver har vundet én.

- Jeg synes, det er fantastisk, at en dansk historie kan vække så stor glæde hos folk, der ikke engang forstår vores sprog. Det er dejligt, og det viser virkelig, hvor meget musik betyder, siger Majbrit Oddershede Bach, der er tilrettelægger og fotograf på TV MIDTVEST. 

De to glade vindere ved overrækkelsen i Holland.
De to glade vindere ved overrækkelsen i Holland.
Foto: Kirsten Axelsen, TV MIDTVEST

Majbrit Oddershede Bach har vundet årets Circom-pris for bedste europæiske dokumentar. Hun er kvinden bag programmet ”Lyden af Liv”, hvor hun har fulgt musikterapeut Jens Anderson-Ingstrups arbejde med demente på et plejehjem i Thy. Gennem musik og sang giver han livskvalitet til fire stærkt demente plejehjemsbeboere og får dem til at live op gennem musikken. 

26:23
Kan man med musik give demens-ramte et bedre liv? Fire beboer på plejehjemmet Vibedal i Thisted får som et forsøg intensiv musikterapi. Vi følger musikterapeuten Jens´ arbejde, Og terapiens resultater berører de pårørende dybt.

Årets skærmtalent i en alder af 26 år

Priserne uddeles af Circom, der er sammenslutningen af europæiske regionale tv-stationer, og selve prisoverrækkelsen finder sted i Leeuwarden i Holland torsdag aften den 24. maj 2018. Studievært Katrine Fuglsang har vundet prisen som årets skærmtalent i Europa – i en alder af bare 26 år.

- Prisen går ligeså meget til mine kolleger, som hver dag holder mine underlige ideer ud. Produceren, der er med på at afprøve nye ting, redaktøren, der tager sig tid til at idéudvikle anderledes, eller reporteren, der ikke bare skriver et standardoplæg på tre linjer - denne anerkendelse tilfalder i høj grad også dem, siger Katrine Fuglsang, der er tilrettelægger og studievært på TV MIDTVEST.

Konkurrenter fra 33 tv-stationer har været med i kampen om priserne, men TV MIDTVEST er, sammen med BBC, alene om at vinde to af de i alt 11 kategorier. Noget tv-stationens direktør er meget stolt af.

- Det er en helt klar prioritet hos os at lave nogle tv-programmer og uddanne journalister og værter, der kan måle sig med de allerbedste. Også selvom vi blot er et mindre regionalt mediehus med små midler. Og netop derfor er glæden over priserne jo endnu større, siger direktør Lone Sunesen, TV MIDTVEST.