TV MIDTVEST laver "ulvetime" - kom med til stor debataften

Den er elsket og hadet. Mandag 11. januar kommer ulven i fokus. Og I kan være med til at diskutere ulven, når vi sender Ulvetimen på TV MIDTVEST.

ulv

For tre år siden vendte ulven tilbage til Danmark efter godt 200 års fravær. Nogen jublede, mens andre skumlede. For ulven er et dyr, der deler folk i to lejre. Enten elsker folk ulven, eller også hader de den.

Mandag den 11. januar tager vi den helt store ulvedebat. TV MIDTVEST og TV2 Østjylland live-sender et par timers debat om ulven fra kl. 19.45. Der er sammensat et panel af folk for og imod ulven. Det gælder politikere, forskere, naturmennesker, fåreavlere og de folk, der bor i de områder, hvor ulven er.

Har I lyst til at være med som publikum i debatten, hvor I også får mulighed for at komme til orde, kan I skrive til ulv@tvmidtvest.dk og tilmelde jer debatten. Der er plads til omkring 100 mennesker i multimediesalen på TV MIDTVEST, og det er først-til-mølle-princippet, og det er gratis at deltage. Vi modtager også gerne billeder og historier og jeres erfaringer med ulven på samme mailadresse.

TV MIDTVEST har haft et hold i Sverige. I vores naboland er debatten om ulv også meget polariseret. Bl.a. giver det sig udslag i, at den førende ulveforsker i Skandinavien, Olof Liberg, har modtaget dødstrusler.

Det er fra både ulvehadere og ulveelskere. Begge grupper reagerer meget kraftigt, og der er næsten ingenting i samfundet, der kan fremkalde stærkere reaktioner end ulven, siger rovdyrsforsker Olof Liberg.

Også i Danmark sætter ulven følelserne i kog. Faktisk har TV MIDTVEST været i kontakt med folk, der ikke tør stille op i panelet og udtrykke deres meninger om ulven af frygt for repressalier.