Tusindvis af gæster til Tall Ship Race: - Mere end godkendt

I weekenden kunne man opleve fire imponerende skibe på havnen i Thyborøn.

Havnen i Thyborøn under besøget af de tårnhøje skibe. Foto: Lasse Uttrup, TV MIDTVEST

Op imod 7.000 gæster var søndag taget til Thyborøn for at se skibene fra Tall Ship Race, som lagde til i havnen på vestkysten.

Et resultat, man jubler over på turistkontoret i Lemvig-Thyborøn, for det er et event, der er blevet brugt måneders arbejde på at få til byen.

- Der har været mange kræfter i spil for at få det her arrangement op at stå. Så vi er rigtig glade for, at folk har bakket op om det, siger turistchef, Kristian Hansen.

- Det betyder rigtig meget for turismen. Det er mere end godkendt, og det er sagt på jysk, smiler han.

Turistchef Kristian Hansen er glad for modtagelsen af Tall Ship Race i Thyborøn. Foto: Lasse Uttrup, TV MIDTVEST

- Fik lov til at styre båden

Skibene kom fra både Frankrig, Polen og Holland, og med det tårnhøje skibsmaster i sigte var der masser at se at opleve.

To unge drenge fra Lemvig, Lennarth Rokkjær og Malte Sjørvad Johnsen, fik dog lov til at opleve skibene tættere på end de fleste. Gennem en konkurrence havde de vundet en tur på et af skibene, som de sejlede med på fra Esbjerg til Thyborøn.

Lennarth Rokkjær og Malte Sjørvad Johnsen fra Lemvig var med ombord på et af skibene hele vejen fra Esbjerg til Thyborøn. Foto: Lasse Uttrup, TV MIDTVEST

- Det er stort at få lov til at se så stor en båd. Og at den overhovedet kan flyde – altså den er lavet af stål. Det er vildt, lyder det fra Malte Sjørvad Johnsen, der også satte kursen på turen.

- Jeg fik fået lov til at styre båden i to-tre timer. Vi har simpelthen fået lov til at gøre det, vi havde lyst til, lyder det.

Skibene sejler mandag mod det sydlige Norge, hvor det hele slutter i Stavanger.

01:56

Fire imponerende skibe trak tusindvis af mennesker til, da de lagde vejen forbi havnen i Thyborøn Video: Lasse Uttrup, TV MIDTVEST

Luk video