Turpal flygtede fra krig – nu er han en af landets bedste til sin sport

For ti år siden flygtede hans familie fra krig, men i dag er han Hernings bedste ungdomsbryder.

Turpal Bisultanov er på det danske ungdomslandshold i brydning.
Turpal Bisultanov er på det danske ungdomslandshold i brydning.
Foto: Morten Fyrstenborg, TV MIDTVEST

I dag afholdte Herning Brydeklub sin årlige internationale ”Venne Cup af 1982”, hvor 300 deltagere fra landene Norge, Tyskland, Holland og Danmark kæmpede om pokaler.

En af ungdomsbryderne er Hernings bedste. Det er Turpal Bisultanov, der i løbet af de sidste to år vundet flere internationale turneringer. Og i dag tog han også pokalen i ungdomskategorien (14 til 20 år) med hjem.

Han håber, at han kan fortsætte sin succes indenfor sporten.

- Jeg kan forhåbentligt nå langt. Hvis der ikke opstår skader eller andet, så håber jeg da på at nå et OL, inden jeg stopper, fortæller den 16-årige ungdomsbryder.

1:58
Det er ikke første gang, at Turpal Bisultanov får opmærksomhed. Allerede i 2012 mødte vi den unge bryder. Se indslaget her.

Flygtede fra krig

Oprindeligt er Turpal Bisultanov fra Tjetjenien, men for cirka 10 år siden måtte hans familie flygte fra krigen.

- Vi endte i Herning. Det var været fantastisk at komme til Danmark. Her er fredeligt og her er masser muligheder, blandt andet i forhold til uddannelse og sport, fortæller den selvsikre bryder.

Nu er han på det danske landshold i brydning, en sport han kalder Tjetjeniens nationalsport og som han holder meget af.

- Det er en individuel sport og en kampsport, og der er altid en vinder. Jeg elsker at vinde i stort set alt det, jeg laver.

Selvom selvtilliden er i orden, så tager han stadig sine forbehold

- Til tider er jeg ret selvsikker, men man skal altid passe på med at være for sikker, for det kan altid gå mod en. Man skal altid være fokuseret, forklarer han.

2:11