Turist død efter drukneulykke.

En tysk turist er død efter en drukneulykke i dag. En anden er fortsat i livsfare. Livreddere advarer igen mod at bade uden for flagene.

akuthelikopteriluften2.jpg

I sidste uge mistede en 47-årig, tysk mand livet, mens en tysk familie blev reddet af en badegæst, som svømmede ud med en redningskrans. Barn og mor måtte efterfølgende flyves til Rigshospitalet med helikopter.

Nu er det sket igen. En tysk turist er død, efter et af hans familiemedlemmer omkring klokken 14 kom i nød, da han formentlig blev fanget i dagens store bølger ved Hvide Sande.

- Tre mænd svømmer ud, og den ene kommer så i alvorlige problemer. De to andre får ham reddet på land, og en ung dreng løber efter hjælp, forklarer Michael Iwersen, der er fungerende driftsleder for Trygfondens Kystlivredning.

Badede uden for flagene

De tre mænd badede - mod alle opfordringer - uden for livreddernes område. Derfor gik der også en rum tid, før hjælpen var på vej.

- Vores livreddere måtte lukke stranden ved Hvide Sande, inden de kunne komme manden til undsætning. Men så snart de var på stedet, så blev der givet livreddende førstehjælp, forklarer Michael Iwersen til TV MIDTVEST.

Manden blev ifølge Midt - og Vestjyllands Politi efterfølgende fløjet med helikopter til Skejby Sygehus. Hans tilstand er fortsat kritisk.

Hjertestop på stranden

Desværre endte de tragiske begivenheder ikke her. For historien tog endnu en tragisk drejning, idet svogeren til manden fik et hjertestop på stranden kort tid efter den første ulykke. Øjensynligt på grund af den voldsomme oplevelse med at se sin nærmeste i livsfare.

- Han falder om på stranden, og der bliver givet livreddende førstehjælp på stedet. Lægehelikopteren lander på stranden og tager ham med på sygehuset, forklarer Michael Iwersen.

Men svogeren overlevede ikke. Han blev forsøgt genoplivet hele vejen til sygehuset i Skejby, men erklæret død ved ankomst. Han blev 53 år.Den anden mand, hvis tilstand fortsat er kritisk, er 50 år.

Bad ikke uden livredder-opsyn

Trygfondens Kystlivredning opfordrer på det kraftigste folk til KUN at svømme, hvor der er livreddere på stranden.

- Det er vigtigt, at folk læser vinden og vandet og orienterer sig om de lokale forhold, inden de svømmer ud, og det bedste vil altid være at søge hen mod strande, der er bemandet med livreddere, siger René Højer, områdechef for sikkerhed i TrygFonden.

Han understreger samtidig, at der ved livredderposterne er sat rød-gule flag op på stranden, som markerer den primære zone, der overvåges af livredderne. Her har livredderne undersøgt bundforholdene og vurderer løbende, om det er forsvarligt at bade. Derfor anbefaler TrygFonden Kystlivredning, at man bader mellem flagene.